Broumovsko

Středa 23.květen 2018

Poslední aktualizace23.05.2018 04:01

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Hyde Park Blog Učíme se interaktivně - zahraniční stáže v Itálii

Učíme se interaktivně - zahraniční stáže v Itálii

Email Tisk PDF
seznam článků
Učíme se interaktivně - zahraniční stáže v Itálii
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8
Všechny strany

kuchařiŽáci teplické hotelovky každým rokem získávají praktické a teoretické zkušenosti v Itálii. Letos vyjelo na zahraniční stáž 24 studentů v rámci programu Erasmus plus s názvem "Gastronomie bez hranic - učíme se pro život" registrovaného pod číslem 2016-1-CZ01-KA102-023142.

Partnerem v Itálii byl hotel Raffaello v Cesenaticu, který pro studenty zajistil teoretickou přípravu a odborné kurzy v gastronomické škole IAL Cesenatico. Praktická část stáže se odehrávala v hotelu Raffaello a v hotelu Flamingo. Žáci byli v kontaktu s mezinárodní klientelou. Hosté hotelů byli především z Německa, ze Švýcarska a z dalších evropských zemí.

Číšníci se během stáže naučili pracovat s moderním zařízením hotelu, restaurace i kavárny. Osvojili si práci s kávovarem a po dalším proškolení nebyl problém používat myčku, leštičku na sklo nebo na příbory či další moderní technologie. Kuchaři se zaměřili na přípravu středomořských specialit. Cvičili především zpracování ryb a mořských plodů. Připravovali pravou italskou pizzu, snad všechny druhy těstovin, různá ragú, italská rizota, dezerty a mnoho dalších různých výrobků. Celkem si osvojili více než 50 receptur.

Velkým přínosem pro rozvoj sociálních kompetencí bylo i aktivní trávení volného času. Ve volném čase se žáci věnovali sportu, vzdělávacím aktivitám, které probíhali formou exkurzí, ale také odpočívali a navazovali nová přátelství. Velmi zajímavá pro žáky byla exkurze do výrobny balzamikového octa v Modeně, návštěva vinařství a výrobna olivového oleje.

Stážisté na závěr obdrželi Europass mobility a certifikát s popisem odborného programu a výsledků vzdělávání. Pro žáky je účast na stáži prestižní záležitostí. Žáci mají po návratu ze stáže větší zájem o odborné informace z oboru, získali motivaci pro výuku cizích jazyků a velmi rádi se účastní prezentačních akcí projektu a ukazují, co se naučili.

S výsledky jejich práce se můžete seznámit při Gastrodnu dne 1. prosince 2017. Žáci připraví italské speciality k degustaci veřejnosti. Zveme vás proto k návštěvě školy.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Po stopách pověstí Broumovska

Po stopách pověstí Broumovska

Možná Vám dochází inspirace kam se vydat na výlet, možná máte (pravděpodobně mylný) dojem, že už jst...

Práce na dokončení rekonstrukce komunikace přes Pěkov se dostaly do finále

Práce na dokončení rekonstrukce komunikace přes Pěkov se dostaly do finále

Práce na dokončení rekonstrukce komunikace II/303 - průtah obcí Pěkov se dostaly do finále! V tomto ...

Radovan Lipus přiveze do broumovského kláštera Stesk kavárenského povaleče

Radovan Lipus přiveze do broumovského kláštera Stesk kavárenského povaleče

Do broumovského benediktinského kláštera míří režisér a spoluautor známého televizního cyklu Šumná m...

Broumov zachránil remízu brankou z penalty v poslední minutě

Broumov zachránil remízu brankou z penalty v poslední minutě

Od 4. kola trvá neporazitelnost Slovanu Broumov ve fotbalové 1.A třídě. V sobotu v zápase 26. kola v...

Pozvánka na Dětský den v Polici nad Metují

Pozvánka na Dětský den v Polici nad Metují

Na první červnovou sobotu, 2. 6., naplánovali pořadatelé v Polici nad Metují Dětský den. I v letošní...

Doporučujeme

Otakar Moťka: Jsem investor, který má zájem Vebě pomoci

motka

Do textilní společnosti Veba chce kapitálově vstoupit investor pan Otakar Moťka... celý článek

Poslední komentáře