Broumovsko

Sobota 23.červen 2018

Poslední aktualizace25.06.2018 04:45

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Kuchařská naděje z Teplic nad Metují je ve finále soutěže Svačina roku

Kuchařská naděje z Teplic nad Metují je ve finále soutěže Svačina roku

Email Tisk PDF
seznam článků
Kuchařská naděje z Teplic nad Metují je ve finále soutěže Svačina roku
Strana 2
Všechny strany

svacNadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+.

Letos bude poprvé vyhlášena Rio Mare cena veřejnosti. Hlasování na FB stránkách Rio Mare probíhá až do 5. prosince. Na vítěze a školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 korun. Na facebookových stránkách bude možné sledovat také live stream finálového kola.

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole a viceprezidenta AHR ČR Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 min, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. Velké finále se koná ve čtvrtek 7. prosince 2017 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Finálový recept: Denisa Burgetová, Střední škola hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují. Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem Rio Mare a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny: konzerva tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, lžíce lososového krému Rio Mare Paté v tubě, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy Limmi a extra panenského olivového oleje Monini, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového roztoku Ponti do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou Rio Mare Paté lososovým krémem. Tuňáka Rio Mare v olivovém oleji necháme okapat a smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Touto směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky servírujeme na talíře a doplníme je vlažným salátkem z rajčat. Část bylinkového oleje použijeme na dozdobení pokrmu.

obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Dvaadvacátá Broumovská kytara byla rekordní

Dvaadvacátá Broumovská kytara byla rekordní

Po dvaadvaceti letech se pořadatelé hudebního festivalu Broumovská kytara, ti minulí i současní, doč...

Galerie Dům v sobotu zahájí druhou letní výstavu

Galerie Dům v sobotu zahájí druhou letní výstavu

Galerie Dům v broumovském klášteře zve na vernisáž výstavy Maria Kotrby Neměnné základní vztahy, kte...

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 22. do 24. června

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 22. do 24. června

Svatojánský jarmark ve Žďáru nad Metují, Běh z Police do Police, oslava výročí hasičské zbrojnice v ...

Pět mladých sokolů létá nad Broumovskem

Pět mladých sokolů létá nad Broumovskem

V polovině června bylo na hnízdištích sokolů ve skalních rezervacích Broumovska živo. Celkem pět mlá...

Vzhůru na Žaltman

Vzhůru na Žaltman

V rámci poznávání Národního geoparku Broumovsko se tentokrát vydáme na lokalitu, která se rozkládá a...

Doporučujeme

Broumov má questy. Nový turistický produkt láká k návštěvě turisty, na své si ale přijdou i místní

IMG 0208 kopie

Město Broumov má dva nové turistické okruhy. Slavnostní otevření pro odbornou veřejnost se uskutečnilo v pátek 8. června ve výstavní síni LOKART. Po krátké prezentaci, proč a jakým způsobem se Město Broumov rozhodlo této myšlence dát hmotnou podobu, starosta města Jaroslav Bitnar symbolicky přestřihl pásku a společně se pak se všemi vydal jeden quest vyzkoušet na vlastní kůži... celý článek

Poslední komentáře