Broumovsko

Pondělí 24.září 2018

Poslední aktualizace24.09.2018 04:57

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Kuchařská naděje z Teplic nad Metují je ve finále soutěže Svačina roku

Kuchařská naděje z Teplic nad Metují je ve finále soutěže Svačina roku

Email Tisk PDF
seznam článků
Kuchařská naděje z Teplic nad Metují je ve finále soutěže Svačina roku
Strana 2
Všechny strany

svacNadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+.

Letos bude poprvé vyhlášena Rio Mare cena veřejnosti. Hlasování na FB stránkách Rio Mare probíhá až do 5. prosince. Na vítěze a školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 korun. Na facebookových stránkách bude možné sledovat také live stream finálového kola.

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole a viceprezidenta AHR ČR Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 min, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. Velké finále se koná ve čtvrtek 7. prosince 2017 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Finálový recept: Denisa Burgetová, Střední škola hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují. Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem Rio Mare a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny: konzerva tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, lžíce lososového krému Rio Mare Paté v tubě, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy Limmi a extra panenského olivového oleje Monini, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového roztoku Ponti do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou Rio Mare Paté lososovým krémem. Tuňáka Rio Mare v olivovém oleji necháme okapat a smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Touto směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky servírujeme na talíře a doplníme je vlažným salátkem z rajčat. Část bylinkového oleje použijeme na dozdobení pokrmu.

obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Česká fotbalová reprezentace s trenérem Radkem Bejblem měla soustředění v Broumově

Česká fotbalová reprezentace s trenérem Radkem Bejblem měla soustředění v Broumově

Bylo to skutečně tak, ale jednalo se o reprezentaci do 16 let. Výprava byla minulý týden od neděle d...

"Pralesní liga" je vzácně vyrovnaná. Mezi prvním a posledním týmem je rozdíl tří bodů

"Pralesní liga" je vzácně vyrovnaná. Mezi prvním a posledním týmem je rozdíl tří bodů

Vzácně vyrovnaná je nejnižší fotbalová okresní soutěž, někdy také nazývaná "prales". Po pěti kolech ...

Závěrečná zpráva projektu Blog

Závěrečná zpráva projektu Blog

Náš společný polsko-český projekt o spolupráci - BLOG byl zaměřen na realizaci společných integrační...

Všechno jednou končí…

Všechno jednou končí…

Tak jako film má svůj začátek a konec, tak i náš společný projekt BLOG došel k svému konci.

Světový den familiární hypercholesterolémie ve společnosti EDUMED s.r.o. I v Broumově!

Světový den familiární hypercholesterolémie ve společnosti EDUMED s.r.o. I v Broumově!

Přijměte pozvání na osvětovou akci pro širokou veřejnost u příležitosti Světového dne familiární hyp...

Doporučujeme

Od září budou studenti a senioři cestovat s výraznou slevou

vlak

Radní Královéhradeckého kraje schválili aktualizaci smluvních přepravních podmínek Integrovaného dopravního systému IREDO včetně cenových tarifů ve veřejné autobusové a železniční dopravě. Nové cenové tarify budou od prvního září počítat i se slevou jízdného ve výši 75 procent pro děti, studenty a seniory, kterou zavedla vláda České republiky... celý článek

Poslední komentáře