Broumovsko

Pondělí 23.červenec 2018

Poslední aktualizace23.07.2018 04:53

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare

Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare

Email Tisk PDF
seznam článků
Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare
Strana 2
Všechny strany

lukasStudent Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují Lukáš Rejmont postoupil se svým receptem do finále prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté.

Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále se koná 10. prosince v Praze a studenti v něm budou bojovat o ceny v hodnotě 25 tisíc korun. V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybrala nakonec 12 receptů, které postoupily do finále.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 tisíc korun, odměna za druhé místo je 6 tisíc korun a za třetí místo 4 tisíce. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 tisíc korun. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje značku tuňákových výrobků Rio Mare.

obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

V Literárním domku v klášterní zahradě je živo i o prázdninách

V Literárním domku v klášterní zahradě je živo i o prázdninách

Literární domek v zahradě broumovského kláštera v těchto dnech obývají manželé Ester a Milan Staří. ...

Kdepak jsi byl, čápe?

Kdepak jsi byl, čápe?

"Kdepak jsi byl?" musela nepochybně minulý týden zaznít otázka na čapím hnízdě v Meziměstí. Jeden z ...

Z Police nad Metují po kuestách na slavné "slavenské kamenné hřiby"

Z Police nad Metují po kuestách na slavné "slavenské kamenné hřiby"

Tak tu máme další tip na geologicky zaměřený výlet po zajímavostech Národního Geoparku Broumovsko. T...

Další "pokladový" koncert bude ve znamení varhan a trubky

Další "pokladový" koncert bude ve znamení varhan a trubky

Sobota 21. července bude ve znamení varhan a trubky. Čtvrtý koncert festivalu Za poklady Broumovska ...

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 20. do 22. července

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 20. do 22. července

Malé letní divadlení, Oldřich Navrátil a Zuzana Kronerová v Edenu, další "pokladový" koncert, noční ...

Doporučujeme

V areálu broumovského kláštera byla otevřena restaurace U Tří růží

barof

V pátek 29. června byla v areálu kláštera v Broumově otevřena restaurace U Tří růží. Restaurace bude součástí konceptu Baroque, který spojuje atmosféru jedinečných míst po celé České republice s vynikající gastronomií zaměřenou na tradici v moderním pojetí... celý článek

Poslední komentáře