Broumovsko

Sobota 23.březen 2019

Poslední aktualizace24.03.2019 04:22

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare

Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare

Email Tisk PDF
seznam článků
Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare
Strana 2
Všechny strany

lukasStudent Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují Lukáš Rejmont postoupil se svým receptem do finále prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté.

Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále se koná 10. prosince v Praze a studenti v něm budou bojovat o ceny v hodnotě 25 tisíc korun. V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybrala nakonec 12 receptů, které postoupily do finále.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 tisíc korun, odměna za druhé místo je 6 tisíc korun a za třetí místo 4 tisíce. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 tisíc korun. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje značku tuňákových výrobků Rio Mare.

obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Tenisté na turnaji vzpomínali na Josefa Prouzu

Tenisté na turnaji vzpomínali na Josefa Prouzu

Ve Sportcentru v Teplicích nad Metují se v sobotu 9. března konal již tradiční tenisový turnaj čtyřh...

Kočovná úča

Kočovná úča

UČÍM RÁDA – oslavila jsem narozeniny a přišel nový pracovní projekt. Z kočovné "umělkyně" se stala i...

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 22. do 24. března

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 22. do 24. března

Festival dokumentárních filmů Jeden svět, Dny otevřených dveří na střelnici Walzel, dvě kina, prezen...

V broumovské nemocnici vznikne sál ke stabilizaci pacientů

V broumovské nemocnici vznikne sál ke stabilizaci pacientů

Rekonstrukce interny Nemocnice Broumov jde do finále. Rada Královéhradeckého kraje vybrala stavebník...

"Enduro démon" a Mistr ČR vyprodal sál v Pellyho domech v Polici nad Metují

"Enduro démon" a Mistr ČR vyprodal sál v Pellyho domech v Polici nad Metují

V pátek 15. března se v Polici nad Metují na sále Pellyho domů konala beseda s Frantou Žilákem. Fran...

Doporučujeme

"Zahraniční pobyt byl pro mě jednou z nejdůležitějších životních zkušeností," říká Eva Vodochodská z Broumova

eva

Díky Vzdělávacímu fondu AMOS se archivářka Eva Vodochodská mohla vydat na dvouměsíční pracovní stáž do Diecézního archivu v rakouském městě Sankt Pölten. Níže najdete krátký rozhovor o její zahraniční zkušenosti, a kdo by se chtěl inspirovat, může zažádat o stipendium v letošní výzvě fondu AMOS. Uzávěrka přihlášek je 31. května 2019... celý článek

 

Poslední komentáře