Broumovsko

Středa 20.leden 2021

Poslední aktualizace21.01.2021 04:51

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare

Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare

Email Tisk PDF
seznam článků
Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem z Teplic nad Metují postoupily do finále soutěže Svačina roku s Rio Mare
Strana 2
Všechny strany

lukasStudent Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují Lukáš Rejmont postoupil se svým receptem do finále prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté.

Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále se koná 10. prosince v Praze a studenti v něm budou bojovat o ceny v hodnotě 25 tisíc korun. V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybrala nakonec 12 receptů, které postoupily do finále.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 tisíc korun, odměna za druhé místo je 6 tisíc korun a za třetí místo 4 tisíce. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 tisíc korun. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje značku tuňákových výrobků Rio Mare.

obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Spěchal na "umělku"?

Spěchal na "umělku"?

V Hvězdecké ulici pomohli v pátek s odstraněním následků dopravní nehody profesionální hasiči z Brou...

Služba SENIOR TAXI se mezi broumovskými seniory těší značnému zájmu

Služba SENIOR TAXI se mezi broumovskými seniory těší značnému zájmu

Jsou tomu již téměř dva roky, co byla v Broumově zprovozněna nová služba SENIOR TAXI. Od samého počá...

Undergroundový klub Eden v nové síle

Undergroundový klub Eden v nové síle

Broumovský klub Eden prošel zásadní rekonstrukcí. Ještě v září přitom na stole ležela možnost uzavře...

Kraj v loňském roce proinvestoval do silnic více jak 1,2 miliardy korun

Kraj v loňském roce proinvestoval do silnic více jak 1,2 miliardy korun

Královéhradecký kraj čtvrtým rokem pokračuje v nastaveném trendu, kdy do rekonstrukcí silnic II. a I...

Trutnovská radnice hledá nové využití městské věznice. Zapojit se může i veřejnost

Trutnovská radnice hledá nové využití městské věznice. Zapojit se může i veřejnost

Budova věznice z 19. století v centru Trutnova konečně patří městu. Původně sloužila jako městské vě...

Doporučujeme

Baletka Daniela Valešová zabodovala na celosvětovém finále!

DSC 0914

Žákyně Balletu Petit, pod vedením trenérek Elišky Uhlířové a Kateřiny Drašnarové, se v prosinci zúčastnily finále celosvětové soutěže Dance Star, kde získaly několik cenných medailí! Českou republiku zde reprezentovaly Daniela Valešová a Andrea Šrámková. Daniela Valešová pravidelně dojíždí z Broumova do Hradce Králové a poctivě se účastní všech baletních tréninků... celý článek

 

 

Poslední komentáře

Fotka dne

free