Broumovsko

Úterý 24.duben 2018

Poslední aktualizace24.04.2018 04:41

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Vítězství Broumova korunoval třetím gólem "veterán" Jiří Lehotský

Vítězství Broumova korunoval třetím gólem "veterán" Jiří Lehotský

Slovan Broumov vyhrál ve 22. kole fotbalové 1.A třídy s trutnovským B týmem 3:0 na jeho hřišti. Třet...

Čeští a polští hasiči nacvičovali společné hašení lesního požáru na státní hranici

Čeští a polští hasiči nacvičovali společné hašení lesního požáru na státní hranici

Hašení lesního požáru na státní hranici v katastru obce Heřmánkovice – Janovičky bylo tématem dalšíh...

Kde má žít starý člověk

Kde má žít starý člověk

Chodíme s manželkou každý týden již nějakou dobu do Domova důchodců (dále jen DD) v Polici nad Metuj...

Na dětském hřišti v Polici nad Metují řádili vandalové

Na dětském hřišti v Polici nad Metují řádili vandalové

Tohle nebyla práce jednoho člověka. Svoji frustraci si na dětském hřišti v Polici nad Metují muse vy...

Více jak 21 milionů korun plánuje kraj investovat do oddělení JIP nemocnice v Broumově

Více jak 21 milionů korun plánuje kraj investovat do oddělení JIP nemocnice v Broumově

Další investici do budovy broumovské nemocnice plánuje Královéhradecký kraj. Rada tento týden schvál...

Doporučujeme

Zakladatelka PSO Petra Soukupová je ve finále hlasování Nadace Via o Cenu Via Bona

petra

Nadace Via vybrala 15 nejinspirativnějších příběhů dobra za poslední rok. Z těchto příběhů pěti kategorií vzejdou držitelé letošní filantropické Ceny Via Bona. Veřejnost může na webu www.cenaviabona.cz vybrat ten nejsilnější z nich. Jednou z finalistek v kategorii Mladý srdcař je zakladatelka Police Symphony Orchestra Petra Soukupová!... celý článek

Poslední komentáře