Broumovsko

Pondělí 26.únor 2018

Poslední aktualizace25.02.2018 04:47

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Film o slavné české herečce v Broumově a v Polici nad Metují

Film o slavné české herečce v Broumově a v Polici nad Metují

V Polici nad Metují a v Broumově se promítal film o české herečce, rodačce z Náchoda, Lubě Skořepové...

Do kláštera nešel za modlením. Po kapsách měl předměty z depozitáře

Do kláštera nešel za modlením. Po kapsách měl předměty z depozitáře

Přímo v jedné z místností benediktinského kláštera v Broumově zadržela v úterý v časných ranních hod...

Za poklady Broumovska, teplický "fesťák" i Jiráskův Hronov obdrželi trvalou záštitu kraje

Za poklady Broumovska, teplický "fesťák" i Jiráskův Hronov obdrželi trvalou záštitu kraje

Radní Královéhradeckého kraje schválili udělení trvalých záštit v oblasti kultury na období let 2018...

Snižme v Broumově daň z nemovitosti!

Snižme v Broumově daň z nemovitosti!

Již několikrát jsem se vyjadřoval k tomu, že největším problémem města Broumova je rapidní úbytek ob...

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 23. do 25. února

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 23. do 25. února

Koncert amerického kytaristy Marca Mendozy či Lenky Filipové, show Karla Šípa, divadlo, plesy, karne...

Doporučujeme

S Evou Blažkovou o práci pro Broumovsko

eva

Ing. Eva Blažková, MPA, tajemnice MěÚ Broumov a předsedkyně správní rady Nadačního fondu Hospital Broumov odpověděla na několik otázek...celý článek

Poslední komentáře