Broumovsko

Středa 18.červenec 2018

Poslední aktualizace21.07.2018 04:38

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

V Adršpachu se střetly dva automobily

V Adršpachu se střetly dva automobily

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Adršpachu vyjeli v pátek odpoledne ke střetu d...

Z krádeží a vloupání na Broumovsku obvinili recidivistu

Z krádeží a vloupání na Broumovsku obvinili recidivistu

Celkem slušný výčet trestných činů přes své mládí nasbíral 23letý mládenec z Broumovska, kterého kri...

Viola a violoncello okouzlily publikum při třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Viola a violoncello okouzlily publikum při třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Zcela zaplněný klášterní kostel sv. Vojtěcha v Broumově hostil v sobotu 14. července třetí koncert f...

Josef Lisák: Mít krásu stále na očích

Josef Lisák: Mít krásu stále na očích

Tento vynikající kreslíř se narodil v Polici nad Metují a v roce 1960 se přestěhoval do Náchoda. Pod...

Jan Rusin reprezentoval Českou republiku na Mistrovství Evropy v orientačním běhu dorostu

Jan Rusin reprezentoval Českou republiku na Mistrovství Evropy v orientačním běhu dorostu

Mistrovství Evropy se konalo v okolí bulharského města Veliko Tarnovo. Budoucí oktaván Gymnázia Brou...

Doporučujeme

V areálu broumovského kláštera byla otevřena restaurace U Tří růží

barof

V pátek 29. června byla v areálu kláštera v Broumově otevřena restaurace U Tří růží. Restaurace bude součástí konceptu Baroque, který spojuje atmosféru jedinečných míst po celé České republice s vynikající gastronomií zaměřenou na tradici v moderním pojetí... celý článek

Poslední komentáře