Broumovsko

Neděle 16.prosinec 2018

Poslední aktualizace18.12.2018 04:36

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Přeshraniční doprava se bude dál rozvíjet

Přeshraniční doprava se bude dál rozvíjet

Trutnov ve čtvrtek hostil mezinárodní konferenci věnovanou dopravě v česko-polském pohraničí. Odborn...

Muzeum papírových modelů zve na tvoření s vánoční tématikou

Muzeum papírových modelů zve na tvoření s vánoční tématikou

Během posledního předvánočního víkendu nabízí Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují už tradič...

V sobotu se v Broumově začne bruslit

V sobotu se v Broumově začne bruslit

Provoz kluziště za Klubem ROK v Broumově bude zahájen v sobotu 15. prosince. První den je vstup zdar...

Více než 50 prodejců nabídne své zboží na Adventním trhu v broumovském klášteře

Více než 50 prodejců nabídne své zboží na Adventním trhu v broumovském klášteře

Tradiční Adventní trh v broumovském klášteře klepe na dveře. Oblíbená předvánoční akce se uskuteční ...

Nové vzdělávací programy Maiwaldovy akademie odhalují krásy přírodního dědictví Broumovska

Nové vzdělávací programy Maiwaldovy akademie odhalují krásy přírodního dědictví Broumovska

Nové vzdělávací programy pro školy i veřejnost nabízí od letošního podzimu Maiwaldova akademie Vzděl...

Doporučujeme

Adventní prohlídky doplní bohatý prosincový program v broumovském klášteře

cdscdcs

Broumovský benediktinský klášter připravil na prosinec bohatý program. Tato národní kulturní památka zůstává pro veřejnost otevřená i v zimě a na své si přijdou milovníci historie, kultury, umění i kvalitní gastronomie... celý článek

Poslední komentáře