Broumovsko

Úterý 17.říjen 2017

Poslední aktualizace17.10.2017 04:39

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Klienti Centra pro rodinu pomáhali

Klienti Centra pro rodinu pomáhali

V prostorách Centra pro rodinu v Broumově se 12. září konal bazar oblečení. Zboží do bazaru darovali...

Rozhovor s Edgar’s Hair nejen o Soulkostele

Rozhovor s Edgar’s Hair nejen o Soulkostele

Minulý týden odstartovala týdenní turné po Česku nizozemská kapela Edgar’s Hair. Právě jim vyšla nov...

Police vysoko vyhrála v Úpici, Broumov veze dva body z Kratonoh

Police vysoko vyhrála v Úpici, Broumov veze dva body z Kratonoh

Fotbalisté Spartaku Police nad Metují se rozstříleli. V minulém kole porazili Náchod B 7:1, v sobotu...

Broumov vyhlásil dotační programy pro rok 2018

Broumov vyhlásil dotační programy pro rok 2018

Rada města Broumova na svém zasedání 2. října 2017 projednala a schválila Program pro poskytování do...

Silničáři budou v zimě více uklízet. Kraj zvyšuje počet udržovaných kilometrů silnic

Silničáři budou v zimě více uklízet. Kraj zvyšuje počet udržovaných kilometrů silnic

Ke zvýšení počtu v zimě udržovaných kilometrů přistupuje vedení kraje. Radní odsouhlasili nové znění...

Doporučujeme

Vítězové letošní Broumovské klávesy vystoupí v pražském Rudolfinu

klav

Pražské Rudolfinum přivítá ve středu 18. října laureáty letošního ročníku Mezinárodní soutěže pro mladé klavíristy Broumovská klávesa...celý článek

Poslední komentáře