Broumovsko

Pátek 25.září 2020

Poslední aktualizace25.09.2020 04:57

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Festival Za poklady Broumovska uzavře koncert Pavla Šporcla a Gipsy Way Ensemble

Festival Za poklady Broumovska uzavře koncert Pavla Šporcla a Gipsy Way Ensemble

V neděli 27. září zakončí 15. ročník letního festivalu klasické hudby Za poklady Broumovska v broumo...

Nabídka akcí na Broumovsku pro prodloužený víkend od 25. do 28. září. Ruší se Svatováclavské slavnosti!

Nabídka akcí na Broumovsku pro prodloužený víkend od 25. do 28. září. Ruší se Svatováclavské slavnosti!

Tradiční Svatováclavské slavnosti, které se měly konat v pondělí 28. září v Broumově jsou zrušeny. B...

Křížem krážem CZ/PL (Mototrasy Broumov) - 2. díl

Křížem krážem CZ/PL (Mototrasy Broumov) - 2. díl

Smyčka kolem Ostaše, Projekt Riese a Soví hory, "mimozemská obruč" a koupačka v nově zatopeném lomu ...

Putovní výstava Strom roku o víkendu U Lidmanů

Putovní výstava Strom roku o víkendu U Lidmanů

Tento víkend 26. 9. - 27. září 2020 máte možnost v sále restaurace U Lidmanů v Machovské Lhotě zhléd...

Dobrovolníci pomáhají zadržovat vodu v krajině

Dobrovolníci pomáhají zadržovat vodu v krajině

V dubnu Polický zpravodaj informoval o občanské iniciativě organizované skupinou dobrovolníků, kteří...

Doporučujeme

Něco podobného ještě v České republice nebylo

6

Sešlo se to vlastně úplně náhodně. Na jedné straně akce Free World Broumov, jejíž podtext tvořila myšlenka o svobodomyslnosti, na druhém pocitovém pólu zpráva, že pořadateli sobotního sedánku, panu Stanislavu Pitašovi, úřady zavírají klub Eden. To zapůsobilo na mnoho lidí jako bodnutí do srdce, nikdo tomu nechtěl věřit a poté - když se informace potvrdila - to tak nikdo nechtěl nechat... celý článek

 

 

Poslední komentáře

Fotka dne

Dětská skupina propagace2020 SRPEN web