Broumovsko

Sobota 22.červenec 2017

Poslední aktualizace23.07.2017 04:39

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

To není vtip! V Olivětíně někomu utekla želva!

To není vtip! V Olivětíně někomu utekla želva!

Zpomalenému ošetřovateli zvířat v ZOO utekla želva a on vypráví, jak k tomu došlo: "Otevřu branku a ...

Univerzita třetího věku v Broumově pokračuje do dalšího ročníku

Univerzita třetího věku v Broumově pokračuje do dalšího ročníku

Již sedmý ročník zahájí ve čtvrtek 19. října broumovská Univerzita třetího věku v sále broumovského ...

Fotbalové staré gardy si to v Teplicích nad Metují rozdají o pískovcový míč

Fotbalové staré gardy si to v Teplicích nad Metují rozdají o pískovcový míč

Stará garda fotbalového oddílu TJ Slavoj Teplice nad Metují pořádá v sobotu 22. července 2. ročník f...

O čtvrté festivalové vystoupení se postará slavná česká harfenistka Kateřina Englichová

O čtvrté festivalové vystoupení se postará slavná česká harfenistka Kateřina Englichová

O čtvrté festivalové vystoupení se v sobotu 22. července postará slavná česká harfenistka Kateřina E...

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 21. do 23. července

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 21. do 23. července

Malé letní divadlení, další koncert festivalu Za poklady Broumovska, letní kino, oslavy hasičů, fotb...

Doporučujeme

Centrum Walzel nabízí nadstandardní luxusní podmínky pro thajské masáže

mas

Ing. Vlasta Bártová zajišťuje pro Centrum Walzel v Meziměstí thajské masáže a pro Naše Broumovsko odpověděla na několik otázek...celý článek

Poslední komentáře