Broumovsko

Neděle 23.září 2018

Poslední aktualizace24.09.2018 04:57

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších

Email Tisk PDF
seznam článků
Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Všechny strany

rioTRecept Lukáše Rejmonta, studenta Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty 96 studentů z 24 středních škol, když všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů, kteří své svačiny s použitím tuňákových produktů připravili v úterním pražském finále opět.

"Bramborová medaile za Paštičky se sýrovo - ovocným salátem a tuňákovým krémem je pro nás výborná. Lukáš předběhl 92 soutěžících. Mám radost, když se ukáže, jak dobře umíme využít moderní trendy v kuchyni a že žáci kuchařské školy z Teplic nad Metují jsou na celorepublikovém poli gastronomie vidět. Lukášovi blahopřeji k úspěchu a věřím, že ho další kuchařské soutěže nenechají v klidu a příjde na to, jak zvítězit," komentovala úspěch studenta zástupkyně ředitelky školy Soňa Šrůtková.

Lukáš Rejmont - Paštičky se sýrovo-ovocným salátem a tuňákovým krémem

Suroviny (5 porcí): 175 g listového těsta, 150 g hrušek, 150 g jablek, 200 g 30% Eidamu, 25 g krémového balsamica citronového, 200 g tuňákového krému se sýrem Rio Mare Paté, 100 g medu.

Postup: Z listového těsta upečeme paštičky, které naplníme tuňákovým krémem se sýrem Rio Mare Paté a salátkem z krájených hrušek, jablek a eidamu. Dochutíme medem a citronovým balsamicem, ozdobíme.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Všechno jednou končí…

Všechno jednou končí…

Tak jako film má svůj začátek a konec, tak i náš společný projekt BLOG došel k svému konci.

Světový den familiární hypercholesterolémie ve společnosti EDUMED s.r.o. I v Broumově!

Světový den familiární hypercholesterolémie ve společnosti EDUMED s.r.o. I v Broumově!

Přijměte pozvání na osvětovou akci pro širokou veřejnost u příležitosti Světového dne familiární hyp...

Workshop GECON v Národním geoparku Železné hory

Workshop GECON v Národním geoparku Železné hory

Ve dnech 20. – 24. září 2018 se v partnerském Národním geoparku Železné hory konal česko-polský work...

Otázky pro starosty měst a obcí Broumovska: Starosta Bukovice Ing. Milan Šrůtek

Otázky pro starosty měst a obcí Broumovska: Starosta Bukovice Ing. Milan Šrůtek

Jaké bylo uplynulé volební období? Redakce Našeho Broumovska položila tři stejné otázky všem starost...

Příměstské tábory v DDM Ulita Broumov

Příměstské tábory v DDM Ulita Broumov

Než se pořádně rozběhne nový školní rok a s ním i volnočasové kroužky a aktivity v DDM Ulita Broumov...

Doporučujeme

Od září budou studenti a senioři cestovat s výraznou slevou

vlak

Radní Královéhradeckého kraje schválili aktualizaci smluvních přepravních podmínek Integrovaného dopravního systému IREDO včetně cenových tarifů ve veřejné autobusové a železniční dopravě. Nové cenové tarify budou od prvního září počítat i se slevou jízdného ve výši 75 procent pro děti, studenty a seniory, kterou zavedla vláda České republiky... celý článek

Poslední komentáře