Den otevřených dveří pro zájemce o studium i širokou veřejnost uspořádala v pátek Střední škola hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují. Při prohlídce školy a domova mládeže návštěvníky doprovázeli maturanti, kteří se svého úkolu zhostili na výbornou.
Během dne se konaly tři odborné soutěže, z části dotované Královéhradeckým krajem v rámci projektu Kreativním gastronomem již na střední škole II. Cílem bylo vyhledat žáky s praktickým nadáním v oboru číšník, barman a kuchař. V míchání nápojů zvítězil Martin Kostelecký a v přípravě salátu si pak nejlépe vedl Jakub Malík. Třetí soutěžní disciplínou byla příprava slavnostního stolu pro dvě osoby na zadané téma. Odborná porota přidělila nejvíce bodů svatební tabuli Denisy Demeterové a Jany Pasekové, veřejnost upřednostnila valentýnskou tabuli Barbory Drechselové a Jany Marešové.
Součástí Gastrodne byla prezentace výsledků Stáže mobility Leonardo da Vinci Itálie - Cesenatico a Sardinie a stáže v Německu. Žáci, kteří strávili v zahraničí několik týdnů, se tak mohli podělit o své zkušenosti. Zpestřením prohlídky školní budovy byla výstavka výrobků žáků třídy 4. H z předmětu Estetika. Nejen, že bylo na co koukat, ale také ochutnat. Každý návštěvník mohl okusit míchané nápoje, flambované palačinky a banány, tradiční italské pokrmy a ke kávě několik druhů moučníků. Dále byly prezentovány výrobky společnosti Drana, s.r.o a vinařství Bzenec.
Velké uznání patří všem učitelům za přípravu a organizační zajištění Gastrodne, při kterém školu navštívilo na dvě stovky lidí. Často byla slýchat chvála a kladná zpětná vazba se objevovala i ve vyplněných dotaznících. Gastroden se bude opět opakovat až za rok, ale prohlídka školy je možná po domluvě i kdykoliv dříve.