Broumovsko

Středa 20.únor 2019

Poslední aktualizace21.02.2019 04:21

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy Broumovsko V Restauraci Švejk v Meziměstí vařil kuchař oceněný třemi michelinskými hvězdami Roman Paulus. Bylo vyprodáno!

V Restauraci Švejk v Meziměstí vařil kuchař oceněný třemi michelinskými hvězdami Roman Paulus. Bylo vyprodáno!

Email Tisk PDF
seznam článků
V Restauraci Švejk v Meziměstí vařil kuchař oceněný třemi michelinskými hvězdami Roman Paulus. Bylo vyprodáno!
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8
Strana 9
Strana 10
Strana 11
Strana 12
Strana 13
Strana 14
Strana 15
Strana 16
Strana 17
Strana 18
Strana 19
Strana 20
Všechny strany

29103334 890449761127043 6511817521983651840 oUnikátní gastronomická událost se v pátek konala v Restauraci Švejk Centra Walzel v Meziměstí. Šestichodové menu pro vyprodaný sál si připravil jeden z nejlepších českých kuchařů oceněný třemi prestižními michelinskými hvězdami Roman Paulus. O kulinářském zážitku řekl několik slov manažer Centra Walzel Tomáš Svoboda.

V pátek u vás v Restauraci Švejk vařil Roman Paulus, kuchař oceněný třemi michelinskými hvězdami. Jaký byl zájem o tuto akci?

Zájem o akci nás velice potěšil. Bylo do posledního místa vyprodáno. Velký zájem jsme očekávali, jelikož michelinský kuchař v Královéhradeckém kraji nevařil několik let. Byla to tedy výjimečná příležitost zažít gastronomii té nejvyšší úrovně a nemuset cestovat daleko. Přilákali jsme hosty nejen z Broumovska a Náchodska, ale i z Hradce Králové.

Jaké bylo menu?

Menu bylo šestichodové v tomto složení – květáková variace s uzeným pstruhem, losos marinovaný v rumu s petrželovým salátem, topinamburový krém s ricottou a kachním prsem, bramborovo-lanýžové noky, pečená hovězí svíčková s jasmínovou kaší a kořenovou zeleninou, čokoládová tyčinka s vanilkou a nugátem. Menu bylo snoubeno s víny z vinařství Vinselekt Michlovský, která osobně představila další legenda ve svém oboru vinař doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc.

Do přípravy jídel se zapojil i váš tým kuchařů. Jak si s Romanem Paulusem rozuměli? Resp. co on, byl s nimi spokojený?

Náš tým je velice zkušený a s panem Paulusem se velice rychle sehráli. Byla to pro ně ale samozřejmě i velká zkušenost pracovat po boku šéfkuchaře takového formátu. Určitě si z tohoto večera odnesli i spoustu zajímavých rad, tipů a vychytávek, jak věci dělat ještě lépe a efektivně. Restaurace není však jenom o kuchyni, ale i o obsluze, která pod vedením pana Šubrta zvládla tento náročný večer perfektně. Tímto bych chtěl celému týmu poděkovat za skvělou práci.

Chystáte nějaké podobné gastronomické akce?

Určitě budeme v těchto gastronomických akcích pokračovat. Jelikož snoubení jídla s víny naše hosty velice baví. Už nyní připravujeme další akci, ale zatím nebudu prozrazovat konkrétně. Sledujte naše webové stránky www.fabrikanazazitky.cz nebo naše sociální sítě a nic vám neunikne.

Na co byste pozval lidi do Centra Walzel v nejbližší době?

Již tuto sobotu nás čeká od dopoledne velikonoční jarmark, kde bude probíhat soutěž O nejlepší velikonoční nádivku. Příjem nádivek je od 10 do 11 hodin. Trhy nabídnou na 20 stánků nejrozmanitějšího sortimentu zaměřeného především na zboží s velikonoční tématikou. Pro děti bude kouzelnické vystoupení, rukodělná dílna, workshop papírových modelů atd...

A od 20 hodin jsme pro vás připravili Irský večer plný irské hudby s kapelou The Craic, pivní speciály a irskou whiskey. Tak vezměte zelené tričko a pojďte s námi oslavit Den svatého Patrika.

Od příštího týdne budou probíhat Slavnosti volů, což obnáší speciality z vola, kterého jsme koupili z Farmy Bošina z Vernéřovic a který už je poražen a zraje nám. Bude se zpracovávat od čumáku až po oháňku – pečená žebra Sous-Vide, steaky, roštěnce, vývar z oháňky a další dobroty. Nejen na tuto akci jste upřímně zvaní.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Malý krůček pro volejbalový svět, ale velký krok pro broumovské kadetky

Malý krůček pro volejbalový svět, ale velký krok pro broumovské kadetky

V sobotu 16. února hrály broumovské ženy "B" - kadetky Zimní pohár o 8. - 10. místo doma ve Sportovn...

Výtvarná skupina Cyróza oslaví 25 let od svého založení výstavou v Broumově

Výtvarná skupina Cyróza oslaví 25 let od svého založení výstavou v Broumově

Ve výstavní síni Staré radnice v Broumově začne koncem března dlouho připravovaná výstava výtvarné s...

O chlup lepší prasečí nožičky

O chlup lepší prasečí nožičky

Vařené zaječí lebky, kapří líčka, kachní biskup a prasečí mozeček... to jsou příběhy mého dětství. V...

Agentura pro rozvoj Broumovska oslaví 15 let od svého založení

Agentura pro rozvoj Broumovska oslaví 15 let od svého založení

Kulaté výročí čeká v pondělí 18. února 2019 Agenturu pro rozvoj Broumovska. Nezisková společnost byl...

Cizí jazyky na broumovském gymnáziu na vysoké úrovni: Medailové žně v okresní soutěži

Cizí jazyky na broumovském gymnáziu na vysoké úrovni: Medailové žně v okresní soutěži

Kompletní medailovou sbírku přivezli studenti Gymnázia Broumov z okresního kola Soutěže v anglickém ...

Doporučujeme

"Zahraniční pobyt byl pro mě jednou z nejdůležitějších životních zkušeností," říká Eva Vodochodská z Broumova

eva

Díky Vzdělávacímu fondu AMOS se archivářka Eva Vodochodská mohla vydat na dvouměsíční pracovní stáž do Diecézního archivu v rakouském městě Sankt Pölten. Níže najdete krátký rozhovor o její zahraniční zkušenosti, a kdo by se chtěl inspirovat, může zažádat o stipendium v letošní výzvě fondu AMOS. Uzávěrka přihlášek je 31. května 2019... celý článek

 

Poslední komentáře