Broumovsko

Pondělí 18.únor 2019

Poslední aktualizace19.02.2019 04:59

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika Podniky Mlíko, šnyt, hladinka, čochtan. To jsou způsoby čepování piva, které ochutnáte v Centru Walzel

Mlíko, šnyt, hladinka, čochtan. To jsou způsoby čepování piva, které ochutnáte v Centru Walzel

seznam článků
Mlíko, šnyt, hladinka, čochtan. To jsou způsoby čepování piva, které ochutnáte v Centru Walzel
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8
Všechny strany

11201944 450220571816633 6099817951440607347 nVýčepní ve všech provozech Centra Walzel v Meziměstí jsou vyškoleni od vrchního sládka plzeňského prazdroje Pavla Zítka a načepují vám pivo podle přání. Mlíko, šnyt, hladinku nebo čochtana? Přijeďte do Meziměstí! Centrum Walzel bylo navíc vybráno do programu Volba sládků, což znamená, že každý měsíc budou mít na čepu nové pivo.

Čepování na hladinku je nejčastější způsob, na který jsou pivaři zvyklí. Dalším typem je šnyt. Pivaři, kteří zásadně nepijí malá piva, si ho nechávají natočit před odchodem domů. Čochtan je pivo pro opravdové znalce. Je nejhořčejší, bez pěny a má největší říz. Na své si přijdou i ženy, kterým se doporučuje naopak nejjemnější druh – mlíko. Podle zkušených sládků má v sobě nejméně oxidu uhličitého. Základem dobře načepovaného půllitru piva je vždy vodou umytá, opláchnutá a vychlazená sklenice. Nezbývá tedy, než ochutnat.

Volba sládků je program Plzeňského Prazdroje, v němž postupně představí speciální várky svých piv. I v Centru Walzel tak můžete v průběhu 12 měsíců ochutnat až 12 unikátních čepovaných piv, každý měsíc jedno. V srpnu se bude čepovat pšeničné pivo Fénix, v září temně hořký ležák Radegast a v říjnu nefiltrovaný ležák Prazdroj. K těmto speciálním pivům vám ve Walzelovce samozřejmě nabídnou i Pilsner Urquell, Opat Bitter, Velkopopovický kozel tmavý či nealkoholický Radegast Birell.

obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10
obrazek_10


Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

O chlup lepší prasečí nožičky

O chlup lepší prasečí nožičky

Vařené zaječí lebky, kapří líčka, kachní biskup a prasečí mozeček... to jsou příběhy mého dětství. V...

Agentura pro rozvoj Broumovska oslaví 15 let od svého založení

Agentura pro rozvoj Broumovska oslaví 15 let od svého založení

Kulaté výročí čeká v pondělí 18. února 2019 Agenturu pro rozvoj Broumovska. Nezisková společnost byl...

Cizí jazyky na broumovském gymnáziu na vysoké úrovni: Medailové žně v okresní soutěži

Cizí jazyky na broumovském gymnáziu na vysoké úrovni: Medailové žně v okresní soutěži

Kompletní medailovou sbírku přivezli studenti Gymnázia Broumov z okresního kola Soutěže v anglickém ...

Dohoda o autobusové dopravě v Královéhradeckém kraji se rýsuje

Dohoda o autobusové dopravě v Královéhradeckém kraji se rýsuje

Jednání o nových smluvních podmínkách na zajištění veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kra...

Hasiči zachraňovali zraněnou osobu z nepřístupného terénu v Adršpašských skalách

Hasiči zachraňovali zraněnou osobu z nepřístupného terénu v Adršpašských skalách

Při záchraně zraněné osoby z nepřístupného terénu v Adršpašských skalách spolupracovaly ce středu od...

Doporučujeme

"Zahraniční pobyt byl pro mě jednou z nejdůležitějších životních zkušeností," říká Eva Vodochodská z Broumova

eva

Díky Vzdělávacímu fondu AMOS se archivářka Eva Vodochodská mohla vydat na dvouměsíční pracovní stáž do Diecézního archivu v rakouském městě Sankt Pölten. Níže najdete krátký rozhovor o její zahraniční zkušenosti, a kdo by se chtěl inspirovat, může zažádat o stipendium v letošní výzvě fondu AMOS. Uzávěrka přihlášek je 31. května 2019... celý článek

 

Poslední komentáře