Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Nadační fond HOSPITAL nakoupil a předal broumovské nemocnici kardiacká křesla
banner

Nadační fond HOSPITAL nakoupil a předal broumovské nemocnici kardiacká křesla

Ing. Eva Blažková, MPA, předsedkyně správní rady

Úterý, 7. ledna 2014

Nadační fond HOSPITAL nakoupil a předal broumovské nemocnici kardiacká křesla

V závěru loňského roku Nadační fond HOSPITAL Broumov předal broumovské nemocnici do výpůjčky 26 kusů kardiackých křesel s podnožníky v celkové hodnotě téměř 420 tisíc korun. Křesla s podnožníky budou sloužit především klientům oddělení lůžek následné péče.

Výrobcem a dodavatelem je firma PROMA-REHA, spol. s r.o. Česká Skalice. Finanční prostředky získal fond v průběhu jednoho roku od měst a obcí v regionu, konkrétně od města Broumova, Police nad Metují, Teplic nad Metují, Meziměstí, Adršpachu, Heřmánkovic, Martínkovic, Šonova, Otovic, Bukovice a Křinic. Nákup křesel podpořil i soukromý sektor, konkrétně Veba, textilní závody, a.s. a Rosa Martin, truhlářství, dále AMK Police nad Metují a paní Vlasta Kašparová. Nová křesla pomohou lepší manipulaci se staršími nemohoucími lidmi, zejména s lidmi po mozkových příhodách.

Kromě této aktivity nadační fond podporuje činnost broumovské nemocnice na úseku sociální péče. Konkrétně od ledna 2012 proplácí nemocnici veškeré náklady spojené s činností, která souvisí s aktivitami klientů lůžek následné péče v rámci volnočasových aktivit a aktivizačních činností, zaměřených na posílení dovednosti, zejména rozvoj osobnosti, zájmů, znalostí a tvořivých schopností.

Do budoucna si i klienti ostatních oddělení broumovské nemocnice zaslouží nová křesla, proto nadační fond bude i nadále shánět finanční prostředky na jejich obměnu. Pokud kohokoliv zaujala některá z výše uvedených aktivit a je ochoten ji finančně podpořit, může se obrátit na vedení nadačního fondu, které je připraveno sepsat i smlouvu o příspěvku.

Dovolte mi v závěru poděkovat všem příznivcům a podporovatelům nadačního fondu za pomoc a spolupráci, zároveň popřát Vám všem v novém roce jenom to nejlepší.

Vše o Nadačním fondu Hospital Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)