Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Urbanistická situace areálu Wikov v Hronově kandiduje na Stavbu roku 2017
banner

Urbanistická situace areálu Wikov v Hronově kandiduje na Stavbu roku 2017

René Herzán

Úterý, 25. července 2017

Urbanistická situace areálu Wikov v Hronově kandiduje na Stavbu roku 2017

Do letošního ročníku soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje se přihlásilo 14 staveb. V září je postupně navštíví odborná komise složená ze zástupců všech spolupořadatelů soutěže, mezi kterými nechybí ani Královéhradecký kraj. Výsledky budou tradičně vyhlášeny v listopadu ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové. Jedním z kandidátů je urbanistická situace areálu Wikov v Hronově.

Podle Generelu 2014 se mění urbanistická situace areálu Wikov v Hronově. Demolicí starých skladových budov a realizací nového dvoupodlažního křídla provozně technické budovy vzniká velkorysý poloveřejný prostor, otevírající se směrem k páteřní městské komunikaci. Tento prostor není jenom parkovištěm, jeho půdorys určuje pravidelná šachovnice litinových sloupů původní haly, nesoucích lampy osvětlení, a zatím nenápadných mladých jeřábů. Provozně technická budova tak tvoří přirozené dělítko mezi prostory různými provozními režimy a současně vymezuje dva hlavní vstupy – první reprezentační do administrativy a druhý zaměstnanecký a zásobovací, spojený s hlavní vrátnicí, jejímž protipólem je hmota dvojice nových šaten. Novostavba šaten, rekonstrukce a přístavba provozně technické budovy společně parkovištěm významně proměnily vnější tvář výrobního areálu a současně zkvalitnily jeho vnitřní uspořádání a prostředí zaměstnanců administrativní i výrobní části firmy.

"Jsem rád, že se opět přihlásilo velké množství uchazečů o titul. Svědčí to o tom, že i v dnešní době, kdy je hlavní důraz kladen na minimalizaci vstupních i provozních nákladů, vzniká řada staveb, které dokáží zaujmout a stávají se hodnotnou součástí okolní krajiny," říká hejtman Jiří Štěpán.

Mezi přihlášenými jsou letos bytové domy, dopravní stavby, průmyslové objekty i stavby občanské vybavenosti. Většinou se jedná o novostavby, ale opět jsou přihlášeny i zdařilé rekonstrukce historických objektů.

Krajskou soutěž o stavbu roku vyhlašuje Královéhradecký kraj společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Českou komorou architektů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR Hradec Králové.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)