Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Žáci základních škol se v Congress centru VEBA utkali v jazykové soutěži
banner

Žáci základních škol se v Congress centru VEBA utkali v jazykové soutěži

Mgr. Petra Stolinová, koordinátorka soutěže

Sobota, 5. března 2016

Žáci základních škol se v Congress centru VEBA utkali v jazykové soutěži

Žáci základních škol se utkali v jazykové soutěži, která se uskutečnila 23. února 2016 v Congress centru VEBA, textilní závody a.s. Soutěž byla určena pro žáky osmých a devátých tříd

Za nápadem vyzvat žáky ke změření sil v angličtině stojí spolupráce jazykové školy Magic English a společnosti Veba, textilní závody a.s. Soutěž se konala pod záštitou města Broumova. Starosta Broumova Ing. Jaroslav Bitnar svým slovem soutěž zahájil a také slavnostně uzavřel.

Důvodem vzniku soutěže byla snaha motivovat vyšší ročníky základních škol k intenzivnějšímu studiu jazyků s ohledem na požadavky trhu práce a budoucí uplatnění těchto mladých lidí. O soutěž byl veliký zájem a vzhledem k nadšenému ohlasu účastníků již nyní plánujeme další ročníky této soutěže.

Podle Ing. Jiřího Myšáka, personálního ředitele VEBA, textilní závody a.s., je jazyková vybavenost předpokladem pro úspěšný život. To také řekl na slavnostním zakončení soutěže při předávání cen: "Nejen angličtina, ale i další jazyky, zlepšují uplatnitelnost jednotlivce na trhu práce a v profesní i osobní rovině zvyšují kvalitu života. Proto je důležité se výuce jazyků věnovat, a to nejen ve škole, ale i později při zaměstnání. Z tohoto důvodu představují jazykové kurzy pořádané pro zaměstnance VEBA jednu z důležitých zaměstnaneckých výhod."

Soutěž byla připravena pro žáky 8. a 9. tříd, kteří utvořili tříčlenné týmy. Tyto týmy soutěžily ve třech disciplínách:

1. kvíz, který prověřil znalosti nejen gramatiky a slovní zásoby anglického jazyka, ale také znalosti kultury, tradic, zeměpisu a historie anglicky mluvících zemí
2. řešení hlavolamů tangram (sestavování obrazců z geometrických tvarů na čas)
3. zpěv, který za pomoci herní konzole hodnotil nejen kvalitu zpěvu, ale také rytmus a dobré frázování

Soutěže se zúčastnila Základní škola Hradební Broumov, Masarykova základní škola Broumov a Základní škola Teplice nad Metují. Z vítězství se nakonec radovala ZŠ Hradební, která v závěrečném rozstřelu porazila žáky ze ZŠ Teplice nad Metují.

Všechny týmy obdržely věcné ceny od společnosti VEBA, textilní závody a.s. Jazyková škola MAGIC ENGLISH věnovala do knihoven zúčastněných škol cizojazyčnou četbu pro mládež. Celý program moderoval Ing. Martin Přibyl, Ph.D., který aktivně pracuje se studenty ZŠ a SŠ a věnuje se jejich rozvoji nejen v rámci volnočasových aktivit.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)