Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Loutkové divadélko BRUM Broumov slaví v těchto dnech 70 let od svého založení
banner

Loutkové divadélko BRUM Broumov slaví v těchto dnech 70 let od svého založení

MIROSLAV ŠMÍD

Středa, 10. října 2018

Loutkové divadélko BRUM Broumov slaví v těchto dnech 70 let od svého založení

Právě k tomuto výročí byla uspořádána a veřejnosti představena výstava loutek a kronik. Vernisáž výstavy se konala v pátek 5. října ve výstavní síni LokArt v budově Café Herzog. Do konce října si můžete prohlédnout loutky, kulisy, rekvizity a vystaveny jsou také staré kroniky.

Vernisáže se zúčastnilo přes 40 zájemců, kteří si se zájem prohlédli vystavené dokumenty a fotografie. Velký zájem byl rovněž o kroniky, které putovaly z ruky do ruky a nad kterými se diskutovalo a vzpomínalo. Broumovské loutkové divadélko prošlo od svého vzniku velký kus cesty a jeho pokračování překazila velká povodeň, která zamezila jeho další působnost. Pak už členové divadélka hledali různé možnosti, kde by se dalo hrát. Vstříc jim vyšlo město a nechalo jim dvě místnosti v budově Klubu ROK na Masarykově třídě.

Foto Miroslav Šmíd

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)