Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Komorní večer v Soulkostele

Komorní večer v Soulkostele

Petro Osoba, foto archiv Arananar

Pátek, 15. září 2023

Komorní večer v Soulkostele

V sobotu 16. září 2023 pořádá Šrumec v Soulkostele u Vernéřovické studánky koncert třech formací – ARANANAR, Hourloupe a Obřízek. Jsou to tři dua – jedno české, jedno americké a jedno tvoří muzikanti z obou těchto států. Můžeme se těšit na alternativní rap, komorní písničkářství a jemné zvukové plochy.

Osou večera budou dvě dvojice, které mají společného jmenovatele: Američana ázerbájdžánského původu Anara Badalova (New Dog, ex – Travels, Metal Hearts). Možná si někteří vzpomenou, že Badalov navštívil Soulkostel už se svým projektem New Dog. Místo mu natolik učarovalo, že se nynější turné plánovalo tak, aby koncert ve Vernéřovicích byl jeho pevnou součástí. S duem ARANANAR představí své nové album Domov, co nebyl, které nahrávali na dálku mezi Coloradem a Českem v minulém roce. Souputníkem Badalova je v tomto duu Adam Nenadál, který na Broumovsku vystupuje také velice často. Se svým projektem Aran Epochal zahrál na doprovodném koncertě polického festivalu Jeden svět, s dalším projektem Aran Satan nebo s kapelou Prohra Praha vystoupil na mnoha dalších místech na Broumovsku (klub Eden, Soulkostel). Broumovsko se dokonce propsalo už do několika textů jeho písní. Badalov figuruje i v duu Hourloupe: jeho hudebním partnerem je tentokrát Frank Menchaca a jejich společný výtvor zní jako intimní dialog Enablers a Johna Calea.

Třetím vystupujícím bude Obřízek, duo, které tvoří rapeři Michal (mj. Mermomoc) a Josef (Inau, ex-Kontroll). Nyní vyšla jejich debutová kazeta Mimo soutěž na místním lokálním labelu Jodka Records a v sobotu bude tato nahrávka přivítána na světě. Pokud máte rádi alternativní rap, budete Obřízek milovat.

Koncert začne v 19.30 hodin, vstupné na místě bude 280 Kč.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)