Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Police Symphony Orchestra přichází s dosud největším koncertem
banner

Police Symphony Orchestra přichází s dosud největším koncertem

Jitka Smolíková, foto archiv PSO

Středa, 25. října 2023

Police Symphony Orchestra přichází s dosud největším koncertem

Velké haly nejsou jen pro velká jména. Police Symphony Orchestra zahájí nový rok v sobotu 27. ledna v pardubické Enteria areně svým dosud největším koncertem pro 5 300 diváků. Prostor, který běžně patří hokejovým fanouškům nebo rockovým ikonám, tak tentokrát zaplní více jak stovka hudebních nadšenců z Police nad Metují. Prý je to ale pouze začátek toho, co pro rok 2024 chystají.

Mladí muzikanti, zpěváci a dobrovolníci z Police Symphony Orchestra provětrávají symfonickou hudební scénu už třináct let. „Baví nás tvořit zážitky, které v symfonickém prostředí nejsou běžné a můžou bavit i ty, kterým pojem orchestr není blízký,“ popisuje fungování tělesa David Ostružár.

„Pardubický koncert je pro nás takovým zhmotněním celého následujícího roku,“ pokračuje Petra Soukupová, která těleso vede od svých patnácti let. ‚Bude to jízda, kterou nešlo odpálit jinak. Co všechno nás příští rok čeká, však divákům se vším všudy odkryjeme až 27. ledna v Pardubicích.‘

Police Symphony Orchestra budou možná jediný symfonický orchestr, který chce pokořit sportovní halu i bez velkých jmen. „Máme rádi výzvy, adrenalin, napětí i euforii, které k velkým věcem patří. I to je příběh PSO,“ pokračuje David a rozvíjí myšlenku zatím největšího koncertu polických nadšenců. „V hale odrazíme to, jaký orchestr, sbor, lidé v něm i okolo něj jsou. Radost, barevnost, mejdan, ale také velká síla orchestru a sboru. Chceme ukázat, že audiovizuální show a symfonický sound jdou ruku v ruce a jak to může v roce 2024 znít.“

Vstupenky jsou v prodeji od 23. října 2023 v síti Ticketmaster. V rámci předprodeje můžete také přispět na místa pro ty, kteří si je sami nemohou dovolit. Více informací najdete na www.policesymphonyorchestra.cz a Facebooku a Instagramu Police Symphony Orchestra.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)