Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Soulkostel připravil na závěr sezóny pořádně našláplý večírek
banner

Soulkostel připravil na závěr sezóny pořádně našláplý večírek

Šrumec, foto archiv skupin

Středa, 15. listopadu 2023

Soulkostel připravil na závěr sezóny pořádně našláplý večírek

Poslední letošní koncert v Soulkostele bude stát za to! Po letech se na Broumovsko vrací pražská kapela Slut, která koncertuje s materiálem z nového alba. Doplní ji v regionu milovaní dr fleischman z Pieńsku a liberecká VVEETTAA. To vše v sobotu 18. listopadu 2023.

Pražští Slut jsou po hodně dlouhé pauze zpět a je to jízda! Nejde o žádný přitroublý re-union z nostalgie. Slut teď píšou svoji dosud nejlepší kapitolu. Obě klíčové postavy – otce zakladatele, kytaristu Hrádka a a zpěváka Jakuba Plachého – na šestici doplňují čtyři nově příchozí hrdinové, z nichž třeba bubeníka Jana Svačinu neboli Sváču můžete znát z Please The Trees nebo Katastr (ti u nás v Soulkostele hráli na jaře letošního roku). Všichni pak společně hrnou zcela nové kompozice a pro ingredience se nebojí sáhnout nejen třeba k Tool, Swans, Neurosis či Butthole Surfers, ale klidně taky k Pink Floyd, Ornettu Colemanovi, popř. k DG 307, anebo si pokorně a s respektem vypůjčí z indiánských rituálních písní a klenou valivé, industriálně-psychedelické blues s tlakem dobře roztopené parní lokomotivy, aby ve finále byli přirovnatelní jen sami k sobě. Slut byli během své dlouhé kariéry na Broumovsku častými hosty (naposled hráli na 20. výročí Šrumce před pěti lety v Edenu), v Soulkostele je čeká premiéra. Přijďte si poslechnout, jak naživo znějí věci z jejich nového alba Spirit Of Brotherhood, které vyšlo před nedávnem.

Na stejné výroční akci, ale i na dalších koncertech, jste na Broumovsku mohli zaznamenat i polské dr fleischman. Pokud se nebudeme bát floskulí, tak tady můžeme použít jednu z nejotřepanějších – tahle kapela zraje jako víno. Jazzcoreové kompozice tlačí dopředu instrumentálně suverénní kapela, postavená na dlouholetém přátelství a vzájemné chemii mezi bratry Bartczakovými (baskytarista Jacek a kytarista Michał) a budeníkem Marcinem Dubrawskim. Postupně zařazují do programu nové skladby, ale i tak se můžeme těšit na staré hity jako On bóg nebo Piękny dzień.

Naopak úplně novým jménem je liberecká kapela VVEETTAA. V jejím čele stojí kytarista Míra Polák, kterého můžete pamatovat třeba z Lewisit nebo (aktuálněji) trojice JBM. Právě na JBM personálně obměněná kapela částečně navazuje, těšit se ale můžeme hlavně na nový materiál.

Koncert začne v sobotu po 19 h. Platí stejná pravidla jako vždy – na místě se přezouváme, kdo by chtěl přespat, může si přinést spacák. Kamarády a známe můžete zvát prostřednictvím eventu na Facebooku, pokud byste chtěli lístek za předprodejovou cenu 250 Kč, můžete si ho koupit online. Na místě bude o 30 Kč dražší. Těšíme se na viděnou!

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)