Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Šrumec oslaví 25 let koncertem v broumovském Íčku
banner

Šrumec oslaví 25 let koncertem v broumovském Íčku

Petr Osoba, foto archiv Rat Kru

Úterý, 9. ledna 2024

Šrumec oslaví 25 let koncertem v broumovském Íčku

V sobotu 13. ledna od 18 hodin vystoupí v Konferenčním sále broumovského IC celkem devět kapel na dvou scénách.

V lednu 2024 to bude 25 let od chvíle, kdy skupina kamarádů, která později začala používat pro své koncerty název Šrumec, uspořádala na Broumovsku první koncert. Za čtvrtstoletí na Broumovsko přivezli stovky kapel a koncerty pořádali na desítkách míst celého regionu. Jako poděkování všem návštěvníkům a malou oslavu se rozhodli udělat 13. ledna 2024 výroční akci v Konferenčním sále broumovského Infocentra (bývalé kino na Mírovém náměstí). Na dvou scénách se ten večer představí celkem devět vystupujících. Akci pořádá Šrumec ve spolupráci se spolkem Bigboš, Otovickým punkem a dalšími přáteli.

Protože na oslavě se má tančit, přijede jako hlavní kapela polské duo Rat Kru z Poznaně. Skupina začíná dominovat polské scéně, a proto je nejvyšší čas (a možná i poslední možnost), pozvat je do Broumova. Mix rapu, dubu, techna a dalších žánrů s opravdu skvělými texty a neodolatelnou stage presence garantuje velkou zábavu. Druhou kapelou, která bude headlinerem večera, je Povodí Ohře. Letos po přestupu k Indies Scope vydali své třetí album Místo odpočinku, „mysterium na motivy libreta Eduarda Devrienta k opeře Hans Heiling“. Temné příběhy v neodolatelném rockovém hávu servírované suverénní kapelou v čele se Sisim, jedním z nejlepších frontmanů všech dob.

Další kapely lednového večera budou více či méně známými jmény české scény (Ys, Tilikum, Atomic Candy Creeps) s výraznou broumovskou stopou (Alpha Strategy v sestavě s Martinem Doležalem a Ondrou Červeným) nebo úplně domácí (KLUCI, Pantau a Abbé). Koncert začne v 18 hodin, vstupné je možné pořídit v online předprodeji za 370 Kč (odkaz ZDE). Pořadatelé se těší na setkání s vámi!

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)