Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Čtvrteční čtení se spisovatelem Jáchymem Topolem
banner

Čtvrteční čtení se spisovatelem Jáchymem Topolem

Michaela Mašková, foto D. Konečný a archiv

Úterý, 18. července 2023

Čtvrteční čtení se spisovatelem Jáchymem Topolem

Spisovatel a básník Jáchym Topol představí své dílo na Literárním Café v Městské knihovně Broumov ve čtvrtek 20. 7. od 17.30. Zúčastní se ho společně se spisovatelkou, básnířkou a architektkou Annou Beátou Háblovou. Setkání uvádí Šárka Rambousková a vstupné je zdarma.

Čtenářům je spisovatel a básník Jáchym Topol známý již prostřednictvím jeho románové prvotiny Sestra (Atlantis, 1994) a následující knize Anděl (Hynek, 1995), jimž se oběma dostalo filmového zpracování. V letech 2001 až 2009 následovaly knihy Noční práce, Kloktat dehet, Chladnou zemí a Trnová dívka. Jeho knihy nejsou vždy čtenářsky snadné, přesto jsou fascinující. Příběhy vytvářené tokem obrazů vtahují čtenáře do neobvyklých krajin vnitřních i vnějších, v nichž se postavy potkávají se svými démony i zlými lidmi a nikdy není zcela jasné, jak to dopadne… Za svůj poslední román Citlivý člověk (Torst, 2017) obdržel spisovatel Jáchym Topol Státní cenu za literaturu a román se dočkal v letošním roce i filmového zpracování.

Anna Beata Háblová publikovala básnické sbírky Kry (Mox Nox, 2013), Rýhy (Arbor Vitae, 2015), Nevypínejte (Dauphin, 2018) a O mé závislosti nikomu neříkej (Dauphin, 2020). Příležitostně moderuje večery s tématy poezie, umění a architektury. Za architektonické návrhy i teoretické práce získala ceny Young Architect Award 2010 nebo Young Planning Professionals Award 2012. Její poslední knihou je román z uměleckého prostředí Směna.

Oba spisovatelé jsou v Broumově na měsíční literární rezidenci v klášterním Literárním domku. Rezidence jsou tvůrcům k dispozici díky spolupráci Vzdělávacího a kulturního centra Broumov s Českým literárním centrem.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)