Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Nenos květinu, zasaď macešku, oslav Mezinárodní den žen
banner

Nenos květinu, zasaď macešku, oslav Mezinárodní den žen

Michaela Mašková, foto archiv P. Kultové

Čtvrtek, 7. března 2024

Nenos květinu, zasaď macešku, oslav Mezinárodní den žen

V Polici nad Metují proběhne v pátek 8. března odpoledne pod názvem Den divokých macešek netradiční oslava Mezinárodního dne žen.

První část akce, kterou pořádá město Police nad Metují, začíná v 15:30 před benediktinským klášterem. Akce navazuje na loňský úspěšný Den divokých macešek v Broumově v rámci Broumova 2028. U Selenderova sloupu proběhne společné sázení macešek z polického zahradnictví Zobal. "Chtěli jsme, aby se maceška stala novým symbolem akce, kterou pojímáme ve stylu ,ženy ženám´. Chceme tím symbolicky vstoupit do veřejného prostoru, věnovat mu svou péči a zanechat v něm stopu," uvedla jedna z organizátorek akce Petra Kultová. 

Na sázení naváže výtvarná dílna v konferenčním sále Pellyho domů, která začíná v 16 hodin. Pod vedením české umělkyně, jež vystupuje pod jménem kosmo_nauty vznikne pod rukama účastnic a účastníků společné umělecké dílo. Dílo v sobě bude spojovat mariánské motivy, překladatelské dílo a osobnost Sigismunda Boušky. "Umělkyni kosmo_nauty jsme oslovili na základě její citlivé práce s mariánským motivem a schopností propojit jej s lokální inspirací a příběhy místních obyvatel," doplňuje Petra Kultová, která tak odkazuje na mariánská zjevení spojené s Kristýnou Ringlovou a sloupem Panny Marie Bolestné na polickém náměstí. Na závěr výtvarné dílny bude společné dílo umístěno ve vitríně v průchodu do ulice Hvězdecké.

 Detail akce ZDE.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)