Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Výlet s kavárenskými povaleči

Text a foto Bára Fialová

Čtvrtek, 8. února 2024

Výlet s kavárenskými povaleči

Stockholm, Berlín, Lisabon, ale i Praha nebo Bratislava. Na cestu po Evropě se můžete vydat prostřednictvím fotografií na výstavě 3x6, kterou do konce února hostí broumovská výstavní síň Lokart.

Podtitulem výstavy, kde se prezentují autoři Tom Šrejber, Jan Krabice a Jiří Benedikt, je „Kavárenští povaleči, kteří společně navštěvují různá města a vedle pití kávy také fotografují.“ A jak říká Tom Šrejber, který jako jediný z nich pochází z Broumovska, konkrétně ze Suchého Dolu, trojice už společně podnikla podobných výletů za kávou a focením asi pětadvacet po celém kontinentu. 

„Druzí dva mu říkají docent. Určitě i proto, že jeho znalosti fotografování přírody jsou na vysoké úrovni. Překračuje svůj stín, kdy opravdovou živou přírodu vyměňuje na společných cestách za tu městskou,“ píše se k letáku k výstavě, kterou pořádají společně Dům dětí a mládeže Ulita a město Broumov. Tento kontrast rozhodně nezaniká ani v broumovských barokních kulisách, které vytvářejí další protiklad k někdy nadpozemské, jindy skličující geometrii velkoměsta oživené jen tu a tam drobnou lidskou postavou. Tu má na svědomí „nejméně trpělivý“ z trojice fotografů – Jiří Benedikt, jehož fotografie jsou tak zachycením „náhodných a prchavých okamžiků“. Třetí autor, skrytý pod pseudonymem Jan Krabice, zase nabízí nezvyklý pohled do různých pražských, betonových zákoutí.

A zatímco návštěvníci výstavy v Lokartu budou cestovat po Evropě, „kavárenští povaleči“ se v dubnu chystají na další ze svých fotografických expedic, tentokrát do Arménie. „Chceme zachytit staré kláštery a arménský venkov,“ dodává Tom Šrejber.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)