Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Běžkaři se prohánějí krajinou, v Polici už jezdí vlek
banner

Běžkaři se prohánějí krajinou, v Polici už jezdí vlek

Bára Fialová, foto archiv Sport v Polici

Čtvrtek, 7. prosince 2023

Běžkaři se prohánějí krajinou, v Polici už jezdí vlek

Po víkendovém sněžení se mohou lyžaři projet na většině běžkařských tras v regionu. V pátek a v sobotu zahájí sezónu lyžařský vlek v Teplicích nad Metují a na Janovičkách. Jako první na Broumovsku se už začátkem týdne rozjel vlek Nebíčko v Polici nad Metují. 

„Jsme nadšení a příjemně překvapení, že spouštíme vlek už před Vánoci, protože to tady nebylo snad za celou dekádu. Jezdíme jen na přírodním sněhu a letos spouštíme vlek už podruhé v jednom roce,“ řekl Martin Balák z městského úřadu v Polici nad Metují a pozval všechny děti i dospělé na lyžovačku každý všední den odpoledne a na večerní lyžování v pátek a v sobotu. Více informací o provozu vleku najdete na stránkách sportvpolici.cz. Lyžařský vlek na Kamenci v Teplicích nad Metují zahajuje sezónu již v pátek 8. 12., o den později se otevírá lyžařský areál v Janovičkách. 

Běžkaři se už od minulého víkendu prohánějí na řadě upravených tratí v celém kraji. „Projíždělo se to v neděli. Slavný asi bude zafoukané, ale na Klučance, pod Klůčkem a Červeňákem to bylo sjízdné,” řekl Jiří Černý z Police nad Metují. V Teplicích jsou tratě protažené od komína nad školou po loukách směrem na Bukovou horu a dále na Zdoňov, už druhý týden je možné běžkovat na okruhu pod Křížovým vrchem v Adršpachu. V Machově jsou upravené tratě včetně osvětleného okruhu v Dolečku. „Osvětlené je sedmikilometrové kolečko na bruslení i klasiku a na machovských loukách jsou dva okruhy zhruba pětikilometrové jak na klasiku, tak na bruslení,” doplnil správce běžeckých tratí Jiří Dostál. 

Pod broumovskými stěnami se nastupuje třeba z parkoviště pod Pasama směrem na Ameriku a dál na Martínkovice a Božanov. „Jen tam, kde je trasa otevřená, foukalo a může to být zaváté. Také pozor na nové cestě směrem na Pánův kříž, sněhu tam není nic moc a je tam provoz lesních strojů,“ doplnil Adam Žouželka z Martínkovic. 

Podle Františka Přibyla z Jestřebích hor je ideální jít si v této oblasti běžkovat z Odolova směr Paseky přes Bílý kůl. „Na Pasekách je upravené kolečko na bruslení, asi dva a půl kilometrů dlouhé,“ doplnil. 

Při pohledu na předpověď počasí a včerejší mírné oteplení je však možné, že sníh nevydrží dlouho a chystá se tradiční předvánoční obleva. Kdo si chce tedy užít zimních sportů a běžek zvlášť, neměl by dlouho otálet.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)