Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Cyklovýlety k polským sousedům usnadňují nově vydané cyklomapy
banner

Cyklovýlety k polským sousedům usnadňují nově vydané cyklomapy

Adéla Paprskárová, foto archiv SDMB

Středa, 1. listopadu 2023

Cyklovýlety k polským sousedům usnadňují nově vydané cyklomapy

Pohraničí na Broumovsku nabízí nespočet výletů u nás i u polských sousedů. Stačí vzít kolo nebo jenom sbalit svačinu a vyrazit. Pojďte se s námi podívat na tipy, kam vyrazit nebo kde najít tu správnou trasu na pořádný výlet.

Podzimní počasí je často proměnlivé, ale na výlet se najde čas a chuť vždy. Pokud patříte mezi vášnivé cyklisty, oceníte stránky bikeresort.broumovsko.cz, kde naleznete tipy na cyklovýlety. Některé z nich vás zavedou k našim polským sousedům. Takový středně obtížný výlet na kole z Meziměstí přes Mieroszów, Łącznou, Bukovou horu a zpět do Meziměstí má mnoho zajímavých zastávek a představí vám krásu Mirošovských stěn.

Ti, co Broumovský výběžek znají ze sedla kola jako své boty, mohou načerpat inspiraci na https://bikesudety.pl/. Stránky jsou sice v polském jazyce, avšak si myslíme, že většina z vás si s nimi hravě poradí. Na pomoc vždy může přijít nějaký internetový překladač.

Potkáte-li na svých cestách po sousedním Polsku infocentrum, určitě se zde zastavte. Nedávno vyšly nové cyklistické mapy, které vydal partner Společnosti pro destinační management Broumovsko – Lokalna Organizacja Turystyczna Aglomeracja Wałbrzyska. Mapy si lze stáhnout také v digitální podobě https://bikesudety.pl/wp-content/uploads/2023/10/trasy-rowerowe-mapy.pdf.

Není kolo vaším šálkem čaje? Nezoufejte! Pěší výlety máme také připravené. Projít si můžete nejstarší značenou turistickou stezku na Broumovsku z Hejšoviny na Hvězdu nebo zvolit pořádný výšlap na Ruprechtický Špičák. Fantazii se meze nekladou. Inspiraci můžete načerpat na https://www.broumovsko.cz/aktivni-dovolena/pesi-turistika.

Společnost pro destinační management Broumovska si pro vás připravila v následujících měsících několik novinek. První z nich jsou virtuální prohlídky oblíbených turistických cílů na Broumovsku a Valbřišsku. Z pohodlí domova budete moci „vycestovat“ a prohlédnout si výhledy do krajiny či interiéry významných památek. Druhou novinkou je audioprůvodce na vybraných vyhlídkových místech a rozhlednách v příhraničí. Sledujte pečlivě sociální sítě Broumovska. Jakmile budou tyto novinky spuštěny, budeme vás včas informovat.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)