Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Artamon dokončil wellness i hřiště na adventure golf
banner

Artamon dokončil wellness i hřiště na adventure golf

Text a foto Michaela Mašková

Úterý, 19. září 2023

Artamon dokončil wellness i hřiště na adventure golf

Ve středu 20. září otevírá nové wellness ve sportovním centru Artamon v Bukovici. To od svého otevření dokončilo další projekty jako je hřiště na adventure golf, tréninkovou dráhu pro hasiče či obří venkovní šachovnici.

Ve sportovním centru Artamon v Bukovici se ve středu 20. září otevírá slibované wellness. V nabídce jsou dvě sauny – tradiční finská sauna a bio sauna, nechybí ani obří vířivka a klidová zóna pro odpočinek. Kapacita wellness je 24 osob a její využití neodděluje muže a ženy – čas i prostor je pro ně společný. Oddělené jsou pouze šatny. Otevírací doba sauny je zatím ve středu, čtvrtek a pátek od 17 do 20:30 hodin. „Pokud bude velký zájem, nebráníme se tomu otevřít i v jiné dny,“ říká majitel sportovního centra Artamon Petr Hauk.  

Zhruba měsíc je rovněž v provozu hřiště číslo 1 na adventure golf, druhé hřiště je ve výstavbě a jeho dokončení je naplánováno na říjen, pokud budou příznivé klimatické podmínky. Na hřišti číslo 1 je k dispozici celkem 18 jamek. Každá jamka je jedinečná, neboť má specifické rozměry, tvary i náklony. Celé hřiště je vyprojektované na míru. Do konce roku by mělo hřiště získat certifikaci pro konání tuzemských soutěží jako je mistrovství republiky v adventure golfu, ale i pro mistrovství Evropy a mistrovství světa v tomtéž. „Ambice máme,“ říká Petr Hauk a dodává: „Máme přislíbeno, že se u nás mistrovství republiky bude konat příští rok v srpnu. Podobné hřiště jsou totiž v republice jen dvě – u Kladna a v Brně, takže pro hráče je velmi lákavé změnit prostředí a zahrát si jinde.“ Artamon by také rád založil golfový oddíl, který by ho v soutěžích reprezentoval.

Adventure golf může hrát každý – hobby hráči, závodníci i děti. Hra je velmi nenáročná, není nutné mít předchozí zkušenosti s golfem. Hraje se pomocí oboustranné patovací hole, které jsou v centru Artamon k zapůjčení ve třech velikostech – pro ženy, muže a děti. Cílem je dostat pomocí co nejmenšího počtu úderů míček do jamky. Každá jamka má par 2 (tzn., že každá jamka by se měla zahrát normovaně na dva údery, pozn. red.), par hřiště je 36. „Aktuální rekord je 40 úderů. Čekáme, až přijedou nějací borci na mistrovství republiky, kteří tato čísla dozajista značně vylepší,“ usmívá se Petr Hauk. Hřiště na adventure golf je přístupné od rána od 8 hodin až do večera, zavírací dobu ovlivňuje nastupující podzim a s ním tma.

Od svého otevření doznalo centrum Artamon mnohých vylepšení. Kromě dětského hřiště či obřích venkovních šachů, je jedním z nich třeba i nová profesionální dráha pro hasiče o délce 100 metrů, na níž nyní trénuje SDH Bukovice. Ti v dorostu vyhráli první místo v celorepublikovém klání.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)