Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Běh skalním terénem, nebo raději po rovince?
banner

Běh skalním terénem, nebo raději po rovince?

Michaela Mašková, foto archiv Ádrkrosu

Čtvrtek, 2. listopadu 2023

Běh skalním terénem, nebo raději po rovince?

Již tuto sobotu 4. 11. se běží 43. ročník populárního běhu skalním terénem Ádrkros. O týden později, v neděli 12. 11., se běží Teplická 10.

Po srpnovém Běhu teplickými skalami a podzimním Běhu Broumovskými stěnami je Ádrkros dalším závodem, jenž vede mnohdy nelehkým skalním terénem. Přesto pravidelně přitahuje velké množství startujících. Ti mohou letos opět běžet v několika kategoriích – muži, ženy, horolezci, horolezkyně, zamilované dvojice, zamilované trojice (vloni přidaná kategorie) a mladiství do 13 let. Startovné činí 200 korun a registrace je možná pouze na místě. Stejně jako v loňském roce probíhá prezentace, start i cíl závodu v areálu zámku Adršpach a penzionu Zámecká v Dolním Adršpachu. Závodníci se mohou registrovat v čase 9—11 hodin. Délka tratě zůstává pro všechny kategorie stejná – 9 kilometrů Adršpašskými skalami.

Večer proběhne v Qadru tradiční večírek na oslavu závodu a rozloučení s horolezeckou sezónou. Začátek je zhruba v 19 hodin s partičkou ADEPT BLUES BAND a kdo si chce jaksepatří zadivočit, tak pro ně premiérově zahraje MULLETHEAD punk-rock'n'roll.

Sporťáci, kteří si chtějí zabojovat každý víkend, nebo ti, kteří z nějakého důvodu nestihnou Ádrkros, mají další šanci v neděli 12. 11., kdy se běží 4. ročník Teplické 10. Závod pořádá Redpoint společně s městem Teplice nad Metují a oproti Ádrkrosu a dalším skalním běhům má výhodu minimálního převýšení. Startuje se z teplického koupaliště a trať vede podél řeky Metuje laskavým terénem (čili minimálně asfaltu) po cyklostezce až do Adršpachu a zpět. Běží se v kategoriích muži, ženy, junioři, starší a mladší žáci a žákyně. Do 11. 11. je možné přihlásit se v teplické prodejně Redpoint za nižší startovné 250 korun (registrace za základní startovné skončila 31. 10.), či na místě v den závodu za 300 korun. Traťový rekord Teplické 10 drží v loňském roce za muže Pavel Jelen časem 32:16, za ženy Eliška Hostková časem 37:05. Za překonání traťového rekordu je vypsána odměna 1000 korun.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)