Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Bike resort Broumovsko nadchne výletníky i závodníky
banner

Bike resort Broumovsko nadchne výletníky i závodníky

Lucie Konečná, foto archiv SDMB

Čtvrtek, 29. června 2023

Bike resort Broumovsko nadchne výletníky i závodníky

Léto je v plném proudu a většina z nás už vyhlíží nějaký ten prázdninový resort. Také my pro vás jeden máme – Bike resort Broumovsko, který je součástí aktivit Společnosti pro destinační management Broumovska. Jak už sám název napovídá, na své si zde přijdou především bikeři, a to bez ohledu na výkonnost a věk.

Ať už patříte mezi výletní cyklisty, touláte se na kole s rodinou, propadli jste kouzlu elektrokol, dáváte přednost svižné kondiční cyklojízdě nebo vyhledáváte adrenalinové zážitky, u nás si to v sedle svého kola zaručeně užijete. A co je nejlepší, náš Bike resort je oproti těm prázdninovým dostupný po celý rok, za každého počasí a máte ho doslova na dosah ruky.

Kamkoliv vyrazíte, tam na vás bude čekat to, čím je Broumovsko charakteristické a jedinečné. Divoká krajina, pestrý terén, parádní výhledy a klid, který vás alespoň na chvíli vytrhne z každodenního shonu. Snadno si naplánujete kratší pohodový výlet třeba jen po klidných silničkách a zpevněných cestách, propojujících malebné obce našeho regionu. A pokud máte chuť šlápnout do pedálů pěkně zostra, vyřádíte se v kopcích a sjezdech Broumovských stěn nebo Javořích hor. Stačí se podívat do mapy Broumovského výběžku, který je doslova protkaný růžově značenou sítí cyklotras a barevně značených turistických tras. A i když vyrazíte na stejnou trasu opakovaně, tak pokud nebudete spěchat a budete si užívat krajinu, která vás obklopuje, vždy objevíte nová zákoutí a místa k odpočinku. Inspiraci pro své cyklovýlety a vyjížďky můžete načerpat na našich webových stránkách https://bikeresort.broumovsko.cz/cyklotrasy-broumovska .

Bike resort Broumovsko se také může stát opravdovou výzvou, když se několikrát v roce promění v závodní trať, na které se i zkušení bikeři pořádně zapotí. Stavitelé tratí ale často myslí také na méně trénované hobíky a tak si závodní atmosféru může vyzkoušet každý. A tak jsme to zkusili i my a odhodlaně jsme se postavili na start 1. ročníku nového závodu Broumovský bike. Očekávání byla velká, nervozita ještě větší, a i když nás některé úseky trati pěkně potrápily, v cíli jsme byli šťastní za jedinečný zážitek, rozhodně nelitujeme a příští rok pojedeme zase. A zjistili jsme, že i když se předháníte s dalšími nadšenými závodníky a soustředíte se hlavně na to, abyste se i v blátivém terénu udrželi v sedle svého kola, stihnete se přesto kochat přírodou a jedinečná broumovská krajina vás ohromí i v závodním tempu.

Organizátorům se podařilo vytvořit skvělou pestrou trať, kterou můžeme doporučit také jako námět pro celodenní pohodový cyklovýlet. Projedete se broumovským venkovem i horským terénem a po cestě vás uchvátí nádherné výhledy na Broumovské stěny s majestátní Korunou, šonovský kostel sv. Markéty, vyjedete nad lom Rožmitál, od zříceniny Laudonovy kaple se vám otevře krásné panorama s dominantním kostelem sv. Jakuba Většího, a to zdaleka není vše. Jakmile sednete na kolo a vyrazíte, tak se stejně jako my přesvědčíte, že na Broumovsku je stále co objevovat.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)