Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Oslavte během 30. ročník Běhu Teplickými skalami
banner

Oslavte během 30. ročník Běhu Teplickými skalami

Michaela Mašková, foto Miroslav Holub

Úterý, 15. srpna 2023

Oslavte během 30. ročník Běhu Teplickými skalami

Do 23. 8. mají všichni běžci a běžkyně příležitost přihlásit se on-line za základní startovné na tradiční Běh Teplickými skalami. Letos se poběží už po třicáté.

Běh Teplickými skalami je nedílnou součástí Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu a letos se poběží již po třicáté. Poprvé se běžel v roce 1994 při příležitosti znovuobnoveného Horolezeckého filmového festivalu. Od té doby má své pevné místo v programu – běží se vždy v neděli ráno jako součást sportovního festivalového programu – datum letošního běhu vychází na 27. 8., hlavní závod startuje v 9:30. Trať závodu je dlouhá 10 kilometrů a vede prohlídkovým okruhem teplického skalního města. Na závodníky klade jisté nároky – prvotní pozvolné, byť dlouhé stoupání od vstupu do skal dokáže vyčerpat nejednoho netrénovaného běžce, později se přidá skalní terén – úžiny, písčité úseky i schody. Pouze první a závěrečný kilometr vedou po asfaltu. I přes svou náročnost je výzvou pro mnoho běžců, kteří se do závodu hlásí opakovaně.

Součástí závodu je také dětský běh, který se od roku 2020 běhá po okruzích v parku. Od stejného roku je do parku přemístěn také start a cíl závodu, dříve se startovalo z fotbalového hřiště, koupaliště i od teplického kina.

Základní startovné na Běh Teplickými skalami (La Sportiva Cross 2023 a Bufo Cross 2023) pro dospělé činí 200 korun, pro starší děti 100 korun a přípravka startuje zdarma. Registrace jsou otevřené pro všechny kategorie na stránkách https://www.sportchallenge.cz/cz/beh-teplickymi-skalami/2023. Startovné se po 23. 8. (ve dnech 24. – 26. 8.) zvyšuje o 50 korun, v den závodu o 100 korun. Běh Teplickými skalami je zařazený do celoročního běžeckého seriálu Mizuno Primátor Cup a Velká cena východních Čech 2023. Pořadatelem závodu je Redpoint Team a spolupořadatelem město Teplice nad Metují a Teplické skály.

Běhu zdar!

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)