Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Talentované gymnastky z Broumova
banner

Talentované gymnastky z Broumova

Text a foto Petr Štěpnička

Úterý, 5. března 2024

Talentované gymnastky z Broumova

Náročný sport přináší mladým sportovkyním nejen medaile.

Gymnastický oddíl TJ Slovan Broumov vychovává nové zářící talenty. Důkazem toho byla před Vánoci zaplněná spořilovská hala rodiči a prarodiči, kterým dívky předvedly několik líbivých sestav, nebo na Dětském sportovním karnevalu, jenž se na konci ledna odehrál v místní Sokolovně. Diváci mohli zhlédnout některé z disciplín, které dívky pilují při pravidelných trénincích (například prostná, cvičení na kladině, lavičce, hrazdě, přeskoky přes bednu, kozu, koně, ani kotouly, přemety, stojky či hvězdy). 

Na konci roku rovněž proběhl okresní závod v Náchodě, kde broumovské gymnastky musely předvést svůj um tzv. naostro, před porotou. Dívky se nenechaly rozhodit a v těžké konkurenci vybojovaly několik medailí. Ema Rojkovičová získala zlato, bronz přivezly Petra Prázová, Bára Štaudová a opět Ema Rojkovičová.

Obrovský úspěch jde z nemalé části na vrub trenérek Věry Veselovské, Radky Archlebové a Evy Procházkové: „Máme radost z každé holčičky, která se snaží být lepší a lepší. Vidíme velké posuny ve zdokonalení cviků, a to nás těší. Samozřejmě vždy je mnoho co zdokonalovat. Ale holky se mezi sebou podporují a navzájem si pomáhají. Velmi nás těší, když cvičení holky baví. Je úžasné, když se jim povede něco nového, a občasné medaile jsou sladkou odměnou,“ shodují se v hodnocení mladých gymnastek.

Ne vždy se však zadaří. Například na únorových Valentýnských závodech v Jaroměři žádný cenný kov necinkl, to ale ke sportu patří a rozhodně to není důvod ke smutku. V gymnastice možná více než kde jinde platí, že pouhá cesta je cílem, a odměnou za náročný (téměř) každodenní dril na cvičištích je mimo jiné zpevnění těla a perfektní příprava na jiné sporty. Jak bylo zmíněno – vítězství na závodech je příjemným bonusem, avšak broumovské gymnastky zaslouží obdiv i bez jakýchkoli oficiálních úspěchů. 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)