Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Volejbalistky se neprobojovaly na vyšší příčky krajského přeboru
banner

Volejbalistky se neprobojovaly na vyšší příčky krajského přeboru

Text a foto Vratislav Bartoň

Úterý, 28. listopadu 2023

Volejbalistky se neprobojovaly na vyšší příčky krajského přeboru

Ohlédnutí za soutěží krajského přeboru ve volejbalu starších žákyň.

Druhou sezónu jsme hráli krajskou soutěž. V soutěži bylo celkem 18 týmů rozdělených do tří základních skupin. Broumov hrál ve skupině A na čtyřech turnajích, dvakrát proti Dvoru Králové nad Labem, Trutnovu, Červenému Kostelci, Starému Městu a Hronovu. Na prvních třech turnajích jsme bojovali více s nemocemi než se soupeřem. Na každém turnaji nám bohužel chyběla některá z opor ze základní sestavy. Jednou nás dokonce musela zachránit i děvčata z modrého minivolejbalu, abychom dali tým dohromady. Pro ně to byly první zápasy v šestkovém volejbalu. Proto jsme všech 7 zápasů prohráli 0:2.

Až na posledním turnaji, který jsme hostili v neděli 26. 11. u nás v Broumově, jsme se sešli takřka kompletní, což se hned projevilo na hře. Dokázali jsme sebrat set Červenému Kostelci i Starému Městu. Bohužel se nám nepovedly tiebreaky a oba jsme prohráli. Na výhru jsme čekali až do posledního zápasu a dočkali jsme se. Dvůr Králové jsme dokázali porazit 2:0. I tak jsme ve skupině obsadili poslední šesté místo. Z posledních míst ve skupinách A-C máme nejvíce bodů a díky tomu jsme obsadili celkové 16. místo. Dále se budeme účastnit tzv. nadstavby, v níž se potkáme s týmy ze šestých míst základních skupin a s těmi, kteří neuspěli v eliminaci o postup do semifinále. 

Z mého pohledu je to pro nás neúspěch. Cílem byl probojovat se do další fáze a bojovat o příčky okolo středu tabulky. Ale jak jsem psal, nemoc si nevybírá. Děkuji týmu, tedy všem holkám, že se daly na volejbal a mohli jsme se i letos účastnit krajského přeboru.

Na celkové fotce zleva Dorotka Novotná, Káťa Dvořáková, Anička Skaláková, Naty Válková, Kamila Prázová, Hanička Baroňová, a ležící Káťa Chejnová. Pro nemoc na fotce chybí Monika Králová, Anička Vondráčková, Valča Pertlová a také holky z minivolejbalu Sofie Frimlová a Anička Kunešová. Děkuji také spolutrenérce Lídě Martincové. Nyní holky můžete i nadále vidět hrát v okresní soutěži Mixáčku, kterou v Broumově budeme hostit 21. 1. 2024.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)