Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov získal zlato za radniční komunikaci
banner

Broumov získal zlato za radniční komunikaci

Bára Fialová, foto archiv město Broumov

Středa, 21. února 2024

Broumov získal zlato za radniční komunikaci

Nejlepší radniční listy i městský facebookový účet v kraji a bronz v celostátním kole za městský web. Takovou úrodu ocenění si ve svých kategoriích odnesl Broumov v soutěži radniční komunikace, kterou už čtvrtým rokem vyhlašuje spolek Kvalikom.  

„Sociální sítě, webové stránky, radniční listy, osobní kontakt, mobilní aplikace, ale i e-mailová komunikace či navigační systémy v budovách — to vše považujeme za komunikační kanály. Rádi bychom, aby české veřejné instituce tyto kanály využívaly profesionálně. Snažíme se jim v tom pomáhat a oceňovat ty, které jsou v tom opravdu dobré,“ píší autoři na webu Kvalikomu, který vede Vít Novák, bývalý tiskový mluvčí prezidentské kanceláře. Celkově odborníci zhodnotili komunikaci Broumova se svými obyvateli jako „kvalitní, informačně hodnotnou a srozumitelnou“.

„V celkovém pohledu se jedná o mimořádný výsledek, který ukazuje, že městu Broumov dlouhodobě na jeho komunikaci s občany záleží a věnuje jí náležitou péči,“ řekla tajemnice městského úřadu Eva Blažková a připomněla, že Broumov se umístil na předních příčkách soutěže i v loňském roce. Broumovské noviny zhodnotili odborníci jako „velmi nadprůměrné periodikum“ s obsahově rozmanitými texty, které přinášejí „ucelený obraz o životě ve městě a nejsou politicky zneužívány“. Rezervy spatřovali pouze v grafickém zpracování listu, včetně obálky. „Dodejme, že město Broumov má od loňského roku velmi vydařenou novou vizuální identitu od renomovaného Studia Najbrt, můžeme se určitě těšit i na postupná vylepšení celkového vzhledu radničního periodika,“ podotkla Eva Blažková.

Zlatý palec nahoru získal Broumov v kategorii Zlatý lajk, ve které Kvalikom hodnotil 82 radničních účtů na Facebooku spravovaných obcemi od dvou do deseti tisíc obyvatel. Hodnotitelé ocenili pravidelnou komunikaci s uživateli a příspěvky na broumovském účtu popsali jako „kvalitní, informačně hodnotné, čtivé a psané přístupným způsobem, který odpovídá charakteru sociální sítě“. 

Web broumovské radnice získal třetí místo za stránky „přehledné, v minimalistickém elegantním designu a velmi praktické. Obyvatelům nepochybně poskytují velmi dobrou informační a praktickou službu. Město využívá mnoha způsobů, jak obyvatelům umožnit vyřízení záležitostí elektronicky“. Drobný prostor pro zlepšení naopak vidí experti v kvalitě fotografií a využití multimédií.

Spolek Kvalikom začal být aktivní v roce 2019, kdy uspořádal první ročníky soutěže Radniční listy roku 2020 a Zlatý lajk 2020. Do těch se zapojilo přibližně 240 obcí, měst a městských částí z celé republiky.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)