Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dejte nepotřebným věcem druhou šanci
banner

Dejte nepotřebným věcem druhou šanci

MM, foto archiv VKCB

Čtvrtek, 29. února 2024

Dejte nepotřebným věcem druhou šanci

Jak dát nepotřebným věcem druhou šanci, poradí 13. března první workshop projektu s názvem „Buď udržitelný: Začni v knihovně“. Ten společně připravilo Vzdělávací a kulturní centrum Broumov s Městskou knihovnou v Broumově, když pro projekt získali podporu ve výzvě The Europe Challenge 2024 u Evropské kulturní nadace. Projekt odstartoval v lednu a březnový workshop je prvním programem pro veřejnost.

Do výzvy The Europe Challenge 2024 s tématem „Knihovny, komunity a demokracie“ bylo vybráno 55 knihoven a komunit z 24 evropských zemí. Zástupce z České republiky byl k účasti vybrán poprvé. Cílem projektu je zlepšit povědomí o životním prostředí a udržitelných životních postupech. Součástí programu pro veřejnost budou kreativní workshopy a přednášky o udržitelném životě, které se budou týkat témat, jako je upcyklace, kompostování a biodiverzita.

První přednáška s názvem Jak dát nepotřebným věcem šanci aneb cirkulární ekonomika v praxi se koná v Městské knihovně v Broumově 13. 3. od 16 hodin a je spojená s workshopem. „Ten otevře zájemcům dveře do světa recyklace a znovuvyužití, představí inspirativní příklady z celého světa a ukáže, jak každý z nás může přispět k lepšímu zítřku prostřednictvím jednoduchých, avšak efektivních kroků v každodenním životě,“ uvedla za Vzdělávací a kulturní centrum Broumov Kateřina Ostradecká. S tématem cirkulární ekonomiky seznámí účastníky přednášky Cirkulární centrum Jaroměř, které se již v loňském roce představilo v Broumově se svou recyklační dílnou. Na celou akci je vstup zdarma.

The Europe Challenge je každoroční program, který sdružuje knihovny a komunity z celé Evropy, aby se vypořádaly s naléhavými výzvami ve svém okolí. Program byl poprvé spuštěn v roce 2020 díky Evropské kulturní nadaci. Projekt je podporován nadací Fondazione Cariplo, sdružením The Scottish Library and Information Council a veřejným financováním prostřednictvím Arts Council England.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)