Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dveře Na Rohu zůstanou zavřené
banner

Dveře Na Rohu zůstanou zavřené

Pavla Jenková, foto archiv BrauNOW

Středa, 8. května 2024

Dveře Na Rohu zůstanou zavřené

Komunitní prostor Na Rohu ukončil svoji činnost. Aktivity spolku BrauNOW však dále pokračují.

Po půl roce intenzivního řešení rekolaudace prostor bývalého obchodu s nábytkem na prostor pro setkávání a kulturní akce, musíme s lítostí sdělit, že jsme narazili na zeď papírování, požadavků různých institucí, ale i našich kapacit. Na Rohu nebude ve svém fungování pokračovat, ale jeho pilotní provoz v září a říjnu loňského roku ukázal, že Broumováci a Broumovačky, ale i přespolní o takové prostory a vyžití mají velký zájem.

Během dvou měsíců tam místní zorganizovali na 49 sousedských akcí, které byly hojně navštěvované. Konaly se tu přednášky, cvičení, hudební zkoušky, kreativní a rukodělné dílny, mezigenerační setkání, výuka gymnázia, vernisáže a mnoho dalšího. Každý*á se tak mohl stát tím, kdo prostor spoluvytvářel a zval další sousedy a sousedky, aby se přidali. A zároveň to byla jedna z aktivit na oživení náměstí, kterých se díky projektu URBACT bude v následujících měsících konat ještě spousta.

Dveře Na Rohu zůstanou zavřené, ale věříme, že se tím otevírá spousta dalších dveří pro podobné nebo zcela nové aktivity, a pro sousedy a sousedky, kteří chtějí rozhýbat naše město a sousedství.

V rámci spolku BrauNOW, který pilotní provoz Na Rohu zajišťoval, budeme dál hledat cesty, jak navazovat na to, co tu bylo dříve a snažit se oživovat veřejný prostor i kulturní dění ve městě. I nadále můžete každé úterý od 17 hodin vyběhnout od Na Rohu s dalšími nadšenci ve stopách Emericha Ratha – vítáni jsou (věční) začátečníci i pokročilí běžci. Čtvrtky od 18 hodin na vás v Lokále čeká volná židle na Stammtischi, neformálním kamarádském posezení s konverzací v němčině. Každý vítán, slovník povolen. Pro další akce sledujte naše webové stránky (https://braunow.cz/) nebo Facebook (https://www.facebook.com/BrauNOW). 

Děkujeme všem, kteří se do Na Rohu zapojili, kteří ho navštívili, a kteří pro něj hlasovali v rámci grantové výzvy Máme rádi Broumov(sko). Získaný grant ve výši 30 000 Kč, který byl určen na provoz prostoru v letošním roce, jsme vrátili a bude z něj podpořen projekt, který skončil těsně pod čarou – díky tomu dojde k dosázení jabloňové aleje z Broumova do Křinic. A z toho máme velkou radost.

A děkujeme manželům Vítovým – majitelům budovy, ve kterém Na Rohu sídlilo (Branka 117) – za skvělou spolupráci a podporu našeho projektu. Prostory jsou od teď volné a čekají na své nové využití, tak nepropásněte tuto šanci. Všemi deseti doporučujeme!

Ještě jednou velké díky a v Broumově na viděnou!

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)