Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • MAS Broumovsko+ zahájila realizaci již čtvrtého projektu MAP

MAS Broumovsko+ zahájila realizaci již čtvrtého projektu MAP

Denisa Dědová, foto archiv MAS Broumovsko+

Úterý, 27. února 2024

MAS Broumovsko+ zahájila realizaci již čtvrtého projektu MAP

Dnem 1. 1. 2024 byla zahájena realizace projektu Místní akční plán vzdělávání na Broumovsku IV (MAP IV), který má za cíl zvýšit kvalitu vzdělávání. V území ORP Broumov budeme v oblasti vzdělávání spolupracovat se všemi obcemi a jimi zřizovanými mateřskými a základními školami (celkem 24 subjektů).

V průběhu projektu budou realizovány semináře a workshopy na podporu a rozvoj pedagogických dovedností, zlepšení vzdělávacího prostředí pro žáky a rozvoj klíčových kompetencí a dovedností u dětí a žáků. Vzdělávací akce budou zaměřeny například na témata digitální technologie, klima ve třídě a identifikaci potencionálně nadaných žáků. Ve spolupráci se zástupci neformálního a zájmového vzdělávání budou organizovány již tradiční rozvojové akce, jako je „Den gramotnosti“ a „Den volného času aneb Jak se bavit po škole“. Pro rodiče bude vytvořena regionální online komunikační platforma, která poskytne prostor pro výměnu zkušeností, osvětu a hledání inspirace. Výstupem projektu bude rovněž aktualizovaná brožura „Kam se podívat se třídou aneb Vzdělávání na Broumovsku jinak“ představující nabídku aktivit pro školy v území.

Během následujících dvou let se budou pravidelně setkávat pedagogové a další představitelé vzdělávání v pracovních skupinách. Jedná se o pracovní skupiny tematicky zaměřené na rovné příležitosti, podporu moderních didaktických forem vedoucích k rozvoji klíčových kompetencí a financování. V rámci projektu byla nově ustanovena pracovní skupina pro zástupce vedení škol.

Projekt navazuje na předchozí projekty MAP I–III a bude realizován do konce roku 2025. Projekty MAP podporují pokračování vytvořených partnerství a další rozvoj spolupráce mezi školami, zřizovateli a dalšími aktéry ve vzdělávání na Broumovsku.

 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)