Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Police Symphony Orchestra zahajuje svůj velký rok
banner

Police Symphony Orchestra zahajuje svůj velký rok

Bára Fialová, foto: archiv PSO

Úterý, 23. ledna 2024

Police Symphony Orchestra zahajuje svůj velký rok

Již tuto sobotu 27. ledna o půl osmé večer zahájí mladí nadšenci z Police Symphony Orchestra v hokejové hale v Pardubicích největší koncert, který  kdy odehráli pod střechou. Na koncert budou vypraveny speciální autobusy z celého Broumovska.  

Tento rok bude pro těleso mladých hudebníků z Police nad Metují přelomový a podle slov zakladatelky orchestru Petry Soukupové právě proto zvolili hokejovou halu, kde obvykle symfonická tělesa nehrají. "Chtěli jsme si trochu vyzkoušet hranice symfoňáku, protože letos zahajujeme velký rok. Chystá se o nás totiž film, který půjde letos do kin. Bude o všech důležitých věcech, které se za poslední tři roky staly: od vyprodané Lucerny, Smetanovu Litomyšl, až po broumovské cirkusové šapitó. K tomu filmu chystáme také velké předpremiéry a celorepublikové turné," říká Petra Soukupová. 

Hokejová hala v Pardubicích má kapacitu asi 5300 lidí a podle Petry Soukupové je momentálně zaplněna asi z poloviny. "I to je hodně. Větší koncert už snad ani dělat nechceme, ale nikdy neříkej nikdy," směje se hudební manažerka a dodává, že filmové téma se projeví i na výběru skladeb, které si diváci v sobotu večer poslechnou. Police Symphony Orchestra zahraje mix melodií, mezi nimiž budou populární písně od Beyoncé, Bruno Marse, Imagine Dragons, Black Eyed Peas nebo Ariany Grande, dále česká klasika od Hany Hegerové nebo filmové melodie například ze snímků Jak vycvičit draka, Alenka v říši divů či Robin Hood.

Na koncert budou ve spolupráci s autobusovým dopravcem vypraveny čtyři speciální koncertní spoje, které návštěvníky za 150 korun dopraví do Pardubic a zpátky z následujících míst: Meziměstí, Broumov, Police nad Metují, Hronov, Náchod, Červený Kostelec, Česká Skalice, Jaroměř, Nové Město, Dobruška, Rychnov nad Kněžnou a Hradec Králové. Jízdenku lze koupit zde

Autobusové linky z Broumovska:

Linka 1

16:30: Meziměstí, aut. nádraží
16:50: Police n. M,. aut. nádraží
17:00: Hronov, aut. nádraží
17:20: Náchod, aut. nádraží
18:30: Pardubice, Enteria Aréna

 

Linka 2

16:30: Broumov, aut. nádraží
16:50: Police n. M,. aut. nádraží
17:00: Hronov, aut. nádraží
17:20: Náchod, aut. nádraží
18:30: Pardubice, Enteria Aréna

 

Linka 3

16:30: Červený Kostelec, aut. nádraží
16:50: Česká Skalice, aut. nádraží
17:10: Jaroměř, aut. nádraží
17:30: Hradec Králové, aut. nádraží
18:00: Pardubice, Enteria Aréna

 

Linka 4

16:30: Náchod, aut. nádraží
16:50: Nové Město n. M., aut. nádraží
17:00: Dobruška Orlen, benzina u hlavní cesty
17:20: Rychnov n. Kněžnou, aut. nádraží
18:30: Pardubice, Enteria Aréna

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)