Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Broumově vzniká literární kavárna
banner

V Broumově vzniká literární kavárna

Bára Fialová, foto archiv Městské knihovny

Čtvrtek, 1. února 2024

V Broumově vzniká literární kavárna

V Městské knihovně v Broumově se chystá otevření nové kavárny. Již v červnu nabídne kvalitní kávu i prostor pro pořádání společenských akcí.

„Koncem roku 2022 jsme realizovali průzkum spokojenosti se službami knihovny. Jedna z otázek zněla, jestli by naši uživatelé uvítali literární kavárnu nebo bistro v prostorách nové knihovny. Celých 66 procent respondentů odpovědělo ano,“ vysvětluje ředitelka knihovny Marta Lelková, proč se vedení knihovny rozhodlo novou kavárničku v prostoru bývalé čítárny vybudovat. Místnost bude vybavena kvalitním automatickým kávovarem, jelikož kavárna s obsluhou nebyla s ohledem na zřizovatele možná. „Vydali jsme se cestou kompromisu. Vymysleli jsme literární kavárnu, která bude víceúčelovým prostorem. Bude nadále sloužit jako čítárna, stane se příjemným místem na posezení u dobré kávy pro návštěvníky knihovny a poslouží jako prostor pro realizaci různých akcí knihovny,“ dodala Marta Lelková. „V návrhu pro nový prostor je kvalitní dřevěný nábytek, kožená křesílka a mobilní kávová stanice,“ upřesnila autorka architektonického návrhu Jana Ticháčková z broumovského studia Vivid Architects.

Vedení knihovny a město Broumov doufají, že se podaří získat dotaci a vybudovat v Broumově novou knihovnu v budově naproti bývalé poště. Ve hře je získání peněz z iniciativy Rozvoj regionálních kulturních a kreativních center z Národního plánu obnovy, i když dotace zatím není potvrzená. Proto se vedení knihovny rozhodlo, že nebude příliš investovat do úprav samotného prostoru stávající knihovny, ale spíš do vybavení, které se případně přestěhuje do nové knihovny.

Rozhodnutí o tom, zda město Broumov získá dotaci na novou knihovnu z Národního plánu obnovy, by mělo padnou každým dnem. „Stavební povolení máme platné. Naše připravenost je absolutní,“ dodala ředitelka Marta Lelková.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)