Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Výzva Gymnázia Broumov
banner

Výzva Gymnázia Broumov

Š. Rambousková, K. Výravský, foto Jonáš Kohl

Čtvrtek, 14. března 2024

Výzva Gymnázia Broumov

Gymnázium Broumov oslaví příští rok 80 let od svého založení. Vyzývá proto veřejnost, bývalé absolventy, pedagogy i příznivce, zda mohou dodat vzpomínkové materiály.

V roce 2025 oslaví Gymnázium Broumov 80 let od svého založení. Chtěli bychom pro vás a s vaší pomocí jako jednu z akcí v době oslav uspořádat výstavu různých dokumentů vztahujících se k historii školy. Mohlo by se jednat o fotky, články z novin, třídní kroniky, sportovní trofeje, šerpy, diplomy ze soutěží, almanachy a nevím, co ještě. Tak třeba já jsem mnoho let jezdil jako učitel na sportovní cyklistické kurzy do Krkonoš a mám z těchto akcí nejenom fotky, ale i podrobnou kroniku. Myslím si, že taková kronika by mohla dávné účastníky sportovních kurzů zajímat a že by si při jejím prohlížení vybavili nejednu veselou příhodu.

Většina lidí se ráda vrací do svých škol a mezi své spolužáky a učitele. Asi je tam táhne zašlé mládí a vzpomínky na bezstarostná studentská léta. A právě tyto vzpomínky bychom chtěli naší výstavou oživit. Pracovně jsme výstavu zatím nazvali „Mozaika z historie Gymnázia Broumov“. Nemáme ambice vědecky mapovat historii školy (a ta už koneckonců byla vědecky zachycena), ale poskládat pestrou mozaiku věcí spíše nevědeckých, které ale pro každého jednoho z nás mají hodnotu vzpomínek na ta krásná studentská léta.

My vlastně ani nevíme, co z našeho nápadu vzejde, ale hodně to bude záležet na vás, absolventech, učitelích a příznivcích gymnázia. Vyzýváme vás, zkuste nalézt nějaké artefakty z gymnaziální historie, z historie vaší třídy, z vašeho osobního studia. Přineste je do kanceláře školy nebo je pošlete na adresu školy (Gymnázium, Hradební 218, 550 01 Broumov). Prosíme však, neposílejte úplně všechno, co doma najdete. Vyberte to, co podle vás bylo (je) pro školu důležité a typické právě pro „náš gympl“ nebo co je zajímavé, veselé a tak podobně. To necháme na vašem uvážení. A naprosto zásadní je, abyste všechny věci (rozumí se každou zvlášť) označili jménem a adresou, abychom věděli, kam věci vracet (a jedenkrát připojte mail nebo telefonní kontakt, kdybychom se potřebovali na něco zeptat). A moc důležité je i to, abyste napsali, co je to za věc a případně proč ji posíláte, tedy kdo je na té fotce, z jakého je roku, z jaké třídy, z jaké akce, co je to za diplom a jak jste ho získali atp. Prostě co nejvíce podrobností, které by nám pomohly při uspořádávání výstavy, i když sami ještě nevíme, jakou koncepci bude mít.

Občas se podívejte na stránky gymnázia, budeme tam informovat, jestli z našeho nápadu něco bude, jestli se už mozaika skládá, co bychom třeba ještě potřebovali apod.

Těšíme se na vaše artefakty!

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)