Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Od čtvrtka do neděle bude u Studánky Šrumec
banner

Od čtvrtka do neděle bude u Studánky Šrumec

René Herzán

Pondělí, 30. května 2016

Od čtvrtka do neděle bude u Studánky Šrumec

Soulkostel u Vernéřovické studánky bude na konci tohoto týdne patřit akci, kterou organizátoři pojmenovali Šrumec u Studánky. Odehrají se během ní koncerty zahraničních i domácích interpretů, přednáška i taneční party.

Začne se netradičně již ve čtvrtek 2. června. Od 20 hodin zahraje před kostelem ze svého vlastního valníku skupina Please The Trees. Proč z valníku? PTT s ním pojedou celé turné: "Chceme nějak ozvláštnit 10 let existence kapely – oslavit je nikoliv pompézně, ale pro nás spíš dobrodružněji." Na Broumovsko padla volba z osobních důvodů – pochází odtud matka Václava Havelky, který proto strávil podstatnou část svého dětství v Jetřichově. Současné turné na valníku je kromě desetiletého výročí spojeno i s loňským albem Carp. To zaznamenalo velký ohlas, mimo jiné vyhrálo cenu Apollo za nejlepší album roku 2015.

Pátek 3. června bude klidnější. Od 20 hodin proběhne promítání a přednáška novináře Českého Rozhlasu Jana Prokeše, který strávil poslední půlrok v Africe – na Zanzibaru, v Tanganice a ve Rwandě. Pásmo "Od fascinace k nasranosti a zase zpět – na pouti Afrikou" bude zajímavým pohledem na celý kontinent, kterým se Jan Prokeš dlouhodobě zabývá a který procestoval od Maroka, přes Sierru Leone až po Jižní Afriku.

Sobota 4. června bude patřit koncertu dvou spřízněných hudebních skupin. Večer rozjedou od 20 hodin indie rockoví Audio Attaché z Prahy, aby je poté vystřídali rave punkoví Kluci z Broumova. Na závěr večera je připraven drum’n’bass soundsystem Kraken Phonic z Podkrkonošší.

Konečně neděle 5. června bude ideální pro oddechový koncert. Od 17 hodin vystoupí v Soulkostele dánský písničkář Lasse Matthiessen, který je v Česku na krátkém turné. Jeho jemně náladová hudba v prostorách Soulkostela najde ideální prostředí pro vyniknutí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)