Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Boty s vlastní inteligencí – pokračování příběhu
banner

Boty s vlastní inteligencí – pokračování příběhu

Text a foto Pavel Frydrych

Neděle, 11. června 2023

Boty s vlastní inteligencí – pokračování příběhu

Boty s vlastní inteligencí znovu na scéně. Čtěte fejeton Pavla Frydrycha.

Někdy o prázdninách roku 2021 jsem napsal fejeton s názvem „Boty s vlastní inteligencí“ (a publikoval ho v říjnu téhož roku) a tím jsem považoval celou věc za uzavřenou. Neodpustil jsme si mírnou nadsázku a myslel si, že je tím vše vyřízené. Boty s vlastní inteligencí zmizely z mého zorného úhlu a mého světa a od té doby jsme nikde nenarazil na jejich jedinou stopu.

Víc jak rok jsem si myslel, že jsem svět odhadl špatně a že boty s vlastní inteligencí jsou buď mýtem, anebo četností svého výskytu konkurují nedosažitelnému yettimu, prehistorické příšeře z jezera Loch Ness nebo Olgoji chorchojovi z pouště Gobi.

Až přišel konec března roku 2023 a moje cesta do Ostravy. Páteční odpoledne a noc z pátku na sobotu nenaznačovaly, že by se mohlo nebo mělo dít něco nečekaného. Ještě cesta tramvají ke Karolince byla v pohodě (v místní pekárně čerstvý koláč s kávou k snídani, Samík si dal linecké s horkou čokoládou) – a pak idylku ospalého sobotního dopoledne dokonale zničila: bota s vlastní inteligencí. Ležela na podlaze tramvaje č. 1 hned naproti prostředním dveřím. Vyzývavě černá bota s vysokým podpatkem. Oproti těm dvěma, které na mě útočily v Polici tohle byla honorace. Je jasné, že i v komunitě bot s vlastní inteligencí musí existovat hierarchie. A tahle bota patřila jasně k honoraci. Nebo jsme si aspoň v prvních chvílích myslel. Jenže pak mě napadlo, že se může jednat o mazanou lest. Boty s vlastní inteligencí se díky mému odhalení cítily ohroženy, možná i vydaly nějaké prohlášení, že rozšiřování mého pole působnosti mimo Královéhradecký kraj považují za jasné ohrožení své existence a pokud k tomu i přes jejich varování dojde, nebudou mít jinou možnost, že bránit svou samostatnost, historii i budoucnost. A možná i zpochybnily mé právo na existenci, pokud nebudu brát ohledy na jejich potřeby.

A poslaly mi malé varování. Zatím ještě neposlaly těžkou váhu, která mi má nakopat zadek, ale z jejich strany přišel jasně dešifrovatelný signál: jsme tady a nezalekneme se Tě!

Prohlížel jsme si tu černou botu a uvědomil jsem si, že se jedná o naleštěnou bídu. Tupě odrážela světlo cezené přes okna tramvaje a nechápal jsem, jak jsem tohle mohl považovat za nějakou vyšší kastu. Ne, ne, nic takového. Tohle je nějaká ubohá šlapka, botička z nejvypoužívanějších botiček, která prostě byla předhozena… (s termínem vypoužívaná obuv jsem se setkal při jedné reklamaci a do normální češtiny bych tento terminus technicus přeložil jako boty, které člověk používal k chůzi a tím došlo k jejich poškození).

Ale zpět k botám s vlastní inteligencí.

Jsem si jistý, že existují. A stejně tak si jsem jistý, že se organizují v tajné sektě a teď mají strach z jasného odhalení. A udělají vše pro to, aby odhaleny nebyly! Nezastaví se před ničím. Třeba klidně povolají armádu bot z Číny nebo Indonésie, aby byla připravena pro jejich ochranu, kdyby to mělo prasknout a lidi by se rozhodli je vyházet na smetiště – protože baťovky by jistě měly problém kopat do českých zadků! Cítím se ohrožen. Každá bota je pro mě vlastně reálným nebezpečím. Ale já od své práce neustoupím!

Jistě si podle nich za to můžu sám. A mají dva neprůstřelné argumenty: 1/ proč provokuji zveřejňováním důkazů o jejich existenci; 2/ boty většinou nosím tak dlouho, doku nedojde k jejich vypoužívání. A ač nejspíš nemám ve svém chudém botníku boty s vlastní inteligencí, stále se jedná o jejich přímé příbuzné. A ty je potřeba přede mnou ochránit, protože svým bezmyšlenkovým nošením ohrožuji jejich samotnou existenci a potírám jejich nezadatelné právo být více času vystavené, než se podřizovat cizí mocnosti (v tomto případě mně osobně)! Mám očekávat nějakou provokaci v rámci false flag nebo se raději rozhodnou zalézt do temných zákoutí současnosti, aby se vynořily v nějaký jiný čas? Nebo prostě zaútočí napřímo? Nevím upřímně nevím. Ale jistě vím jednu věc: svou práci nevzdám a pokud mi zkříží cestu nějaká bota s vlastní inteligencí, budu o tom informovat. A vzkazuji jim, a i těm kteří tahají za nitky v zákulisí: „Mě nezastrašíte!“

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)