Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Ostatní ekonomika
  • Radek Jakubský byl zvolen viceprezidentem Hospodářské komory ČR

Radek Jakubský byl zvolen viceprezidentem Hospodářské komory ČR

René Herzán

Sobota, 1. srpna 2020

Radek Jakubský byl zvolen viceprezidentem Hospodářské komory ČR

Podnikatelé z celé České republiky si 30. července v pražském O₂ universum zvolili nové vedení Hospodářské komory ČR (HK ČR). Krajskou hospodářskou komoru Královéhradeckého kraje (KHK KHK) bude ve vedení HK ČR nově reprezentovat Radek Jakubský, dosavadní člen představenstva HK ČR, předseda představenstva KHK KHK a jednatel úspěšné rodinné společnosti PROMA REHA, kterého delegáti zvolili viceprezidentem HK ČR.

Radek Jakubský dostal ze všech viceprezidentů nejvíce hlasů a je zároveň historicky prvním viceprezidentem zvoleným za Královéhradecký kraj. V představenstvu pak za krajskou komoru usedne Jan Matějíček, dosavadní člen dozorčí rady HK ČR a člen jednatelství Rychnov nad Kněžnou.

"Všem bych rád poděkoval za důvěru, které si nesmírně vážím. Zároveň jsem si vědom obrovské odpovědnosti a potřeby začít co nejrychleji pracovat. V první řadě bych rád začal s intenzivním vyjednáváním s vládou a s nastavením efektivní systémové spolupráce se všemi ministerstvy, abychom se připravili na tzv. druhou vlnu, o které se v médiích neustále hovoří. S vládou chci také diskutovat o opatřeních, která budou navazovat na programy COVID, Antivirus apod., až skončí," uvedl Radek Jakubský.

Kromě toho by se nově zvolený viceprezident rád věnoval zahraničním trhům a pomoci českým firmám proniknout se svým zbožím či službami do ciziny. "Podporu exportu a konkurenceschopnosti našich firem v zahraničí považuji ze velmi důležitou. Musíme aktivně reagovat na měnící se trh a hledat nová odbytiště. Pouze český trh naše firmy nespasí," dodal Jakubský.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)