Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Ostatní ekonomika
  • Získejte grant až 30 tisíc korun a rozjeďte váš projekt
banner

Získejte grant až 30 tisíc korun a rozjeďte váš projekt

Pavla Jenková

Čtvrtek, 16. září 2021

Získejte grant až 30 tisíc korun a rozjeďte váš projekt

Již delší dobu máte v hlavě nápad na projekt, kterým chcete oživit svoje město nebo obec v regionu Broumovsko? Nebo nápad zatím nemáte, ale rádi bys se sousedy společně něco vybudovali nebo uspořádali? Potřebujete inspiraci, metodickou podporu nebo finance? Přesně pro vás je určena pilotní výzva v grantovém programu Máme rádi Broumov(sko).

Broumov(sko) se stává místem s kvalitním veřejným prostorem a oživenou komunitou, ale stále je co zlepšovat a probouzet k životu. V rámci příprav kandidatury města Broumov na titul Evropské hlavní město kultury 2028 se Nadační fond Broumov – město kultury a Agentura pro rozvoj Broumovska rozhodly podpořit místní aktivní obyvatele a obyvatelky a společně vyhlásit grantový program Máme rádi Broumov(sko), který nabízí ucelenou nabídku podpory pro všechny účastníky.

Získat můžete grant ve výši až 30 000 Kč, účast na inspirativních setkáních a seminářích, kde se naučíte, jak do projektu zapojit veřejnost nebo jak pro projekt získat další zdroje (např. formou materiálních darů), ale i podporu po celou dobu realizace projektu a pomoc s jeho propagací.

Nápadům na projekt se meze nekladou. Nejdůležitější je, aby počítaly se zapojením co největšího počtu lidí a byly založeny z větší části na dobrovolnické práci.

Program je unikátní ve spolupráci organizací Nadačního fondu Broumov - město kultury a Agentury pro rozvoj Broumovska, čímž se výrazně zvyšuje jeho dopad nejen na samotné město, ale celý region. Do programu může podat návrh na projekt kdokoliv z broumovského regionu – tedy od Šonova přes Broumov, Meziměstí, Polici nad Metují až po Stárkov, Radvanice, Adršpach a všechny další větší i menší obce. “Jako regionální město cítíme zodpovědnost přispět k tomu, aby celý region vzkvétal a místní měli možnost se na tom podílet. Kdokoliv může podat žádost o grant anebo rozhodnout o tom, kdo ho nakonec získá,” dodává Jaroslav Bitnar, starosta Broumova.

Uzávěrka příjmu žádostí je 31. října 2021, poté se sejde hodnotící komise složená z nezávislých členů a členek, která rozhodne o postupu projektů do veřejného hlasování. To bude zahájeno 17. listopadu a potrvá do konce listopadu. Během této doby budou projekty soutěžit o hlasy místních na online platformě D21, kterou můžeme využít díky spolupráci se Strategickou radou regionu Broumovska. Hlasující získají možnost mezi finalisty rozdělit až 170 000 Kč a spolurozhodnout tak o tom, jaké projekty oživí Broumovsko v roce 2022.

“Broumov kandiduje na titul Evropské hlavní město kultury pro rok 2028. Máme radost, že kandidatura iniciovala spojení sil, zdrojů a zkušeností k vytvoření výzvy Máme rádi Broumov(sko). Těšíme se na veřejné online hlasování díky D21 a na projekty, které se zrealizují teď, ale i v příštích výzvách,” říká Marie Silondi, koordinátorka projektu kandidatury.

Pokud máte zájem se o programu dozvědět více, načerpat inspiraci, získat tipy, jak dobře napsat žádost o grant, a navíc se potkat s dalšími aktivními lidmi, registrujte se na inspirativní setkání “Jak na komunitní projekty”, které se bude konat v Broumově v sobotu 9. října 2021. A pokud rovnou víte, jaký nápad chcete uvézt k životu, vyplňte vstupní formulář a počkejte na konzultaci s manažerkou programu.

“Přihlásit se do projektu a na závěr grant správně vyúčtovat je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Nejdůležitější je pro nás zůstat s podpořenými po celou dobu v blízkém kontaktu a budovat s nimi vztah založený na důvěře. Věříme totiž, že společně můžeme dokázat velké věci”, dodává Pavla Jenková, manažerka programu z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Tak se toho nebojte a přihlaste svůj projekt do pilotního ročníku grantového programu Máme rádi Broumov(sko).

Více o programu se dozvíte zde: https://www.aprb.cz/mame-radi-broumovsko

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)