Mlíko, šnyt, hladinka, čochtan. To jsou způsoby čepování piva, které ochutnáte v Centru Walzel
Výčepní ve všech provozech Centra Walzel v Meziměstí jsou vyškoleni od vrchního sládka plzeňského prazdroje Pavla Zítka a načepují vám pivo podle přání. Mlíko, šnyt, hladinku nebo čochtana? Přijeďte do Meziměstí! Centrum Walzel bylo navíc vybráno do programu Volba sládků, což znamená, že každý měsíc budou mít na čepu nové pivo.
Čepování na hladinku je nejčastější způsob, na který jsou pivaři zvyklí. Dalším typem je šnyt. Pivaři, kteří zásadně nepijí malá piva, si ho nechávají natočit před odchodem domů. Čochtan je pivo pro opravdové znalce. Je nejhořčejší, bez pěny a má největší říz. Na své si přijdou i ženy, kterým se doporučuje naopak nejjemnější druh – mlíko. Podle zkušených sládků má v sobě nejméně oxidu uhličitého. Základem dobře načepovaného půllitru piva je vždy vodou umytá, opláchnutá a vychlazená sklenice. Nezbývá tedy, než ochutnat.
Volba sládků je program Plzeňského Prazdroje, v němž postupně představí speciální várky svých piv. I v Centru Walzel tak můžete v průběhu 12 měsíců ochutnat až 12 unikátních čepovaných piv, každý měsíc jedno. V srpnu se bude čepovat pšeničné pivo Fénix, v září temně hořký ležák Radegast a v říjnu nefiltrovaný ležák Prazdroj. K těmto speciálním pivům vám ve Walzelovce samozřejmě nabídnou i Pilsner Urquell, Opat Bitter, Velkopopovický kozel tmavý či nealkoholický Radegast Birell.