Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Broumovská firma Z-TRADE byla nominována na Cenu VIA Bona
banner

Broumovská firma Z-TRADE byla nominována na Cenu VIA Bona

René Herzán

Pondělí, 27. září 2010

Broumovská firma Z-TRADE byla nominována na Cenu VIA Bona

Prestižní ceny za firemní a individuální filantropii VIA Bona byly předány v úterý 23. září v rezidenci velvyslance Spojených států amerických v Praze. Letos se do užšího výběru dostala i firma Z Trade s.r.o. z Broumova.

Tato firma se po založení Agentury pro rozvoj Broumovska v roce 2004 stala jedním z jejích prvních partnerů. Nezisková organizace si cení především faktu, že podpora firmy je stabilní a má i v době krize vzestupnou tendenci. Zaměstnanci firmy v čele s jejím ředitelem a zakladatelem, panem Zálišem, se pravidelně aktivně účastní akcí pořádaných Agenturou pro rozvoj Broumovska, což jen zvýrazňuje nezištnost finanční i materiální podpory organizace a jejích projektů. A i když se nakonec ceny nedočkala, jen přítomnost v této společnosti je oceněním jejich přínosu pro Broumovsko.

Česká Wikipedia uvádí původ slova filantropie, které vzniklo z řeckého filein - milovat a anthrópos - člověk, tedy humanisticky motivovaná dobročinnost. Je to počin, který směřuje k podpoře dobra nebo zlepšení kvality života. Via, znamená z latiny cesta. Ocenění VIA Bona uděluje nadace VIA firmám a jednotlivcům, kteří finanční, materiální či jinou formou pomáhají svému okolí. Kandidáty na cenu navrhují přímo příjemci podpory, tedy neziskové organizace, nebo samotné firmy. O udělení ceny rozhoduje ve dvou kolech osmičlenná hodnotící komise složená ze zástupců komerčních firem, médií a neziskového sektoru.

Nadace Via - viabona.pdf

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)