Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Broumovská Hobra zažívá dobrý rok a investuje
banner

Broumovská Hobra zažívá dobrý rok a investuje

René Herzán

Čtvrtek, 8. září 2011

Broumovská Hobra zažívá dobrý rok a investuje

Společnost HOBRA – Školník s.r.o. s hlavním závodem v Broumově vykázala za prvních devět měsíců letošního roku tržby ve výši 100 miliónů korun, což je o 10 procent více než v loňském rekordním roce.

„Na tomto dobrém výsledku se podílí především vývoj exportu do západní Evropy a severní Ameriky a pozitivní vývoj v některých odvětvích," řekl k tomuto výsledku jednatel společnosti Jan Školník.

Firma je z 85 procent závislá na exportních zakázkách a musí tedy čelit stále posilující české koruně. Z toho důvodu se vedle rozšiřování na nové trhy neustále zabývá efektivitou výroby a produktivitou práce. „V letošním roce firma investuje více než 14 miliónů korun především do energeticky úsporných opatření a nových technologií zvyšujících maximální využívání vlastností strojů. Mělo by nám to umožnit zvyšovat naší konkurenceschopnost i přes posilující korunu," informuje Jan Školník.

HOBRA předpokládá, že udrží minimálně v letošním roce tento trend a docílí rekordních tržeb i hospodářských výsledků. Zároveň se připravuje na možné turbulence na trzích a ty se skutečně dají předpokládat. „Musíme být připraveni flexibilně reagovat na propad zakázek, který očekáváme v příštím roce. Ten spojujeme s ekonomickým ochlazením a zároveň s ukončením jednoho z významných projektů realizovaných v posledních třech letech," říká jednatel firmy a připomíná, že přesto neočekává snižování počtu kmenových zaměstnanců. „Máme skvělé lidi, kteří pochopili, že musíme umět pružně reagovat na změny a jsou připraveni s námi nutné změny realizovat," dodává Jan Školník.

Společnost se také aktivně zapojuje do zvyšování kvality života v regionu. Letos podpořila projekty v oblasti kultury, sportu a společenského života finanční částkou v řádu stovek tisíc korun. HOBRA – Školník s.r.o. je členem Podnikatelského klubu Broumovska, jehož cílem je rozvoj a kultivace podnikatelského prostředí v regionu a snaha o vytváření podmínek vhodných k podnikání v budoucnosti.

Broumovská firma HOBRA – Školník s.r.o. navázala v roce 1998 na tradici závodu založeného v Broumově pod názvem HOBRA ve třicátých letech 20. století. Firma dnes zaměstnává 55 zaměstnanců s ročními tržbami okolo 135 miliónů korun. Výrobky, kterými jsou filtrační materiály a zařízení a žárovzdorné izolace, dodává do 40 zemí světa. Vývoz se na výsledcích firmy podílí 80-90%. Cílem firmy je dodávat špičková řešení v oblastech kapalinové filtrace a separace a v oblasti vysokoteplotní a žárovzdorné izolace. Vize firmy je postavena na pěti pilířích. Lidech, kteří ve firmě pracují, zákaznících a partnerech, inovativních produktech, rentabilitě a ziskovosti a v neposlední řadě na odpovědném přístupu k okolnímu prostředí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)