Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Broumovská VEBA nejlepším exportérem roku 2015 v Královéhradeckém kraji
banner

Broumovská VEBA nejlepším exportérem roku 2015 v Královéhradeckém kraji

René Herzán

Úterý, 22. prosince 2015

Broumovská VEBA nejlepším exportérem roku 2015 v Královéhradeckém kraji

V pondělí 14. prosince 2015 byla v rámci 21. ročníku soutěže Exportér roku v pražském Kaiserštejnském paláci předána ocenění nejlepším českým exportérům roku 2015. V kategorii velkých exportérů (nad 500 mil. Kč exportu) si prvenství v Královéhradeckém kraji uhájila broumovská textilka VEBA a. s.

Slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Exportér roku 2015 a předávání cen se - stejně jako v předchozích dvou letech - zúčastnil prezident republiky Miloš Zeman, společně s ním i předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch a další čelní představitelé veřejné sféry. To dokládá vysokou prestiž, kterou si soutěž Exportér roku drží již od počátku svého vzniku. Prezident republiky kromě samotného aktu předávání cen českým exportérům poděkoval za jejich práci a výsledky a ocenil jejich nezastupitelnou roli pro růst české ekonomiky.

Soutěž Exportér roku pořádají Střední podnikatelský stav a Asociace k podpoře podnikání v ČR, záštitu nad soutěží měla Hospodářská komora ČR.

"Ocenění si velmi vážíme a je pro nás dobrým vodítkem a motivací do další práce zvlášť v dobách, které jsou s ohledem na naše cílové trhy podnikatelsky méně přívětivé," uvedl za a. s. VEBA přebírající Ing. Miloslav Geisler, místopředseda představenstva a finanční ředitel.

Společnost VEBA je tradičním českým výrobcem žakársky tkaných bavlněných tkanin a v tomto segmentu patří k nejvýznamnějším výrobcům na světě. Zaměřuje se na produkci oděvního a domácenského sortimentu. Využívá nejmodernější textilní technologie současnosti a její export míří především do zemí západní Afriky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)