Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Broumovsko má oceněného v soutěži Podnikatel roku 2013

Broumovsko má oceněného v soutěži Podnikatel roku 2013

René Herzán

Čtvrtek, 6. března 2014

Broumovsko má oceněného v soutěži Podnikatel roku 2013

Jan Školník z Agentury pro rozvoj Broumovska si odnesl titul EY Společensky prospěšný podnikatel roku 2013. Na pražském Žofíně ji v úterý převzal v rámci celorepublikového vyhlášení soutěže Podnikatel roku 2013.

Titul EY Podnikatel roku 2013 získal generální ředitel a předseda představenstva největší textilky v České republice společnosti JUTA a.s. Jiří Hlavatý. Královéhradecký kraj tak měl mezi oceněnými dva zástupce.

"Za činnost Agentury, která mimo jiné pomáhá rozvíjet myšlenku, že má smysl žít v menších městech a regionech a podporovat jejich rozvoj. Přišel s vizí, že příhraniční region Broumovsko nemusí být na okraji zájmu, ani pro potenciální návštěvníky a turisty, ani pro jeho samotné obyvatele," tak zní zdůvodnění poroty, proč byl oceněn úprávě Jan Školník z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Soutěž EY Společensky prospěšný podnikatel roku ve spolupráci se Schwabovou nadací pro sociální podnikání od roku 2006 vyhlašuje také společnost EY. Je to soutěž oceňující podnikatele, kteří v praxi aplikují zásady podnikání tak, aby dosáhli řešení společenských problémů. Jejich podnikání není synonymem pro charitu ani filantropii. Je o zavádění praktických, inovativních přístupů zaměřených na okrajové záležitosti či skupiny společnosti a mělo by poskytovat praktickou a životaschopnou alternativu k čistě charitativní či státní politice v dané oblasti.

"Z ocenění mám ohromnou radost a uvědomuji si, že nepatří jen mně, ale celému týmu spolupracovníků a partnerů. Náš příklad může být inspirací i pro ostatní regiony. Také je o Broumově více slyšet, a tím nalézáme nové partnery jako například v loňském roce pana Jiřího Walda, se kterým společně připravujeme unikátní výstavní projekt Play Broumovsko, jehož vernisáž nás čeká už 27. března 2014," komentoval krátce své ocenění Jan Školník.

"Firmy se od sebe liší jen kvalitou zaměstnanců. Lidem je třeba dát příležitost, ale zároveň sledovat, zda ji umějí a chtějí využít," řekl královédvorský podnikatel Jiří Hlavatý, když si 20. února přebíral ocenění za nejlepšího podnikatele Královéhradeckého kraje za rok 2013. Nyní byl vyhlášen nejlepším podnikatelem České republiky za loňský rok a jako vítěz se také zúčastní červnového vyhlášení Světového podnikatele roku v Monte Carlu.

Soutěž EY Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year®), která vybírá nejúspěšnější průkopníky v oblasti podnikání, byla založena společností EY ve Spojených státech amerických v roce 1986. V České republice byl nyní vyhlášený už 14. ročník soutěže, ve kterém porota vybírala mezi 74 přihlášenými podnikateli z 67 firem. V jejich řadách bylo také dvanáct žen, což je zatím nejvíce v historii soutěže.

Foto archiv EY a Královéhradecký kraj

Příloha:
jpg 7(1).jpg
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)