Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Bylo otevřeno Školicí středisko v Hotelovém resortu VEBA
banner

Bylo otevřeno Školicí středisko v Hotelovém resortu VEBA

Josef Novák, generální ředitel a. s. VEBA

Úterý, 9. září 2014

Bylo otevřeno Školicí středisko v Hotelovém resortu VEBA

Pozornosti broumovské veřejnosti neuniklo, že stavba budovy Školicího střediska v areálu Hotelu VEBA je po dvou letech prakticky dokončena v souladu s plánovanými termíny jednotlivých realizačních etap. Na splnění termínů i kvality stavby má významnou zásluhu dodavatel stavby, firma Broumovské stavební sdružení, se kterou se nám jako investorovi výborně spolupracovalo. Dílo představuje investici přes 40 milionů Kč, na kterou VEBA získá dotaci z evropských fondů až 10 milionů Kč. Zbytek firma kryje z vlastních zdrojů.

Dne 1. září byl v této nové školicí a kongresové kapacitě zahájen provoz a v pátek 19. září VEBA budovu Školicího střediska otevře k prohlídce veřejnosti s doprovodným programem.
Nové Školicí středisko odpovídá kapacitně i technickým vybavením současným i perspektivně rostoucím vzdělávacím potřebám firmy VEBA. Poskytne široké spektrum aktivit koncentrovaných na jednom místě včetně stravovacích a ubytovacích služeb. Jde o jedinečnou školicí a doškolovací kapacitu zaměřenou na odbornou, profesní a jazykovou přípravu pracovníků v široké kvalifikační škále.

Středisko bude primárně využíváno pro trvalou odbornou přípravu, vzdělávání, zvyšování dovedností a kompetencí pracovníků a. s. VEBA. Jeho kapacita a zázemí bude rovněž nabízena externím uživatelům, státním a vzdělávacím institucím, průmyslovým podnikům a dalším podnikatelským subjektům regionů Broumovska a Policka.

Hotel VEBA pak bude středisko nabízet jako Kongresové centrum pro organizaci firemních aktivů, seminářů, konferencí, teambuildingů, workshopů, manažerských jednání, tréningových campů a dalších eventů a aktivit pro skupiny do 60 osob. Středisko rovněž umožňuje paralelní souběh dvou menších jednání či školení. Hostům Hotelu Veba a Manor House i veřejnosti poskytne nové školicí a kongresové středisko i doposud chybějící služby, např. fitness sál, golfový indoor simulátor a také dodatečnou ubytovací kapacitu tří velkoryse prosklených pokojů s výhledem do zeleného prostoru volnočasové zóny Alejka.

Zprovoznění Školicího střediska VEBA je dalším významným krokem k dosažení cílové podoby Hotelového resortu VEBA a velikou příležitostí pro zintenzivnění kongresové turistiky směřující do Broumova. Není to však krok poslední. Již nyní je v prostoru bývalých zahrádek vidět velký přesun hmot a velká základová jáma pro další budovu Wellness, do které bude vkomponován bazén s plaveckými drahami 25 m, s prostorem pro plavecký výcvik a s několika typy saun. I když Wellness tohoto typu nemůže plně suplovat funkce veřejného bazénu, bude nabídnut školkám a školám prvního stupně v Broumově pro výuku plavání, ev. poskytnut sportovcům-plavcům pro tréninky. Zprovoznění střediska Wellness předpokládáme na konci roku 2015 nebo na začátku r. 2016. Zejména 25-ti metrový bazén alespoň částečně odstraní chronický deficit města Broumova v možnosti výuky plavání.

O prvním červencovém víkendu byl propojen areál Hotelu VEBA a Manor House visutou pěší lávkou tak, aby se hosté mohli pohybovat v rámci celého Resortu Hotel VEBA bez rizika přecházení hlavní městské komunikace. Souběžně byl výrazně zkultivován prostor přilehlé autobusové zastávky a chodník.

V závěrečné fázi budou rozšířeny parkovací plochy pro hosty a obnoven tenisový kurt v jižním cípu resortu tak, aby se konečná podoba včetně parkových a zahradních úprav odehrála před koncem roku 2016.

Naším přáním a cílem je, aby se Hotel Resort VEBA stal přitažlivým místem nejen pro turisty a hosty Broumova, ale i pro samotné občany Broumovska. V kontextu dalších investičních a programových záměrů v klášteře a v klášterní zahradě, v kontextu rozšiřování golfového hřiště Grosshoff, hejtmánkovického multifunkčního ranče, meziměstské Walzlovky a jiných připravovaných aktivit k zatraktivnění života či pobytu v Broumově a na Broumovsku je výstavba kapacity Hotel Resort VEBA příspěvkem k tomu, aby se Broumovsko a Broumov staly příjemným a přitažlivým místem k životu. Společnost VEBA se chce i v dalších obdobích a letech ještě významněji angažovat, aby byl Broumov i místem bezpečným, prosperujícím a klíčovým pro vývoj a spolupráci všech měst a obcí Broumovska. Příležitostí je před námi dlouhá řada.

(Pozn. redakce - Včera ve školícím středisku přivítali první žáky nového učebního oboru Výrobce textilií. Oslovil je personální ředitel společnosti Veba Jiří Myšák a ředitel Střední průmyslové školy v Hronově Josef Matyáš. "Se Střední průmyslovou školou v Hronově jsme se dohodli na otevření nového učebního oboru v rozsahu poloviny školní třídy. Rodičům dětí na Broumovsku a Policku to umožní nechat potomka vyučit perspektivnímu oboru s takřka jistou vidinou zaměstnání ve stabilní a rozvíjející se firmě, která pracovníkům poskytuje nadprůměrné výdělky. A samozřejmě, společnost VEBA si díky této spolupráci zajistí kvalifikované zaměstnance," řekl Jiří Myšák.

Slavnostní otevření Školícího střediska a prohlídka prostor pro veřejnost se uskuteční v pátek 19. září v 15 hodin.)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)