Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Cena VIA BONA pro malou a střední firmu patří broumovské společnosti Z-Trade

Cena VIA BONA pro malou a střední firmu patří broumovské společnosti Z-Trade

René Herzán

Pondělí, 7. října 2013

Cena VIA BONA pro malou a střední firmu patří broumovské společnosti Z-Trade

Jedním z vítězů 16. ročníku předávání Cen VIA BONA za individuální a firemní filantropii se stala broumovská společnost Z-Trade s.r.o.. Cenu ve čtvrtek v Kaiserštejnském paláci v Praze převzal majitel firmy Zbyšek Záliš.

Ceny uděluje pod záštitou velvyslance Spojených států amerických Normana Eisena Nadace VIA společně s Nadací The Kellner Family Foundation, ve spolupráci s Velvyslanectvím USA a dalšími partnery.

Udělení ceny společnosti Z-Trade z Broumova bylo zdůvodněno: "Jedním z kritérií v této kategorii je, jakým způsobem je firma spjata s oblastí, ve které pomáhá a jakým způsobem se zajímá o výsledky své pomoci. Společnost Z-Trade to vše velmi dobře splňuje. Sídlí v Broumově a pomáhala se vznikem a chodem Agentury na rozvoj Broumovska, která usiluje o celkový rozkvět tohoto regionu. Spolupráce se datuje od roku 2004, v současnosti ji Z-Trade podporuje agenturu pravidelnou významnou částkou každý rok. Zároveň se majitelé firmy aktivně zajímají o činnost agentury a pomáhají s jejími aktivitami, např. s aukcí vín a zapojují do dění i své zaměstnance."

Prestižní ocenění VIA BONA je udělováno jednotlivcům a firmám, kteří finanční, materiální či jinou formou pomáhají svému okolí. Kandidáty na cenu navrhují přímo příjemci podpory, tedy neziskové organizace, jednotlivci nebo samotné firmy.

Cena pro velkou firmu byla udělena České spořitelně, Cenu novinářů pro individuálního dárce si převzal Martin Hausenblas za podporu nadaných studentů a Cenu za školní dobročinnost získali studenti 3. lékařské fakulty UK Praha Scott Keel a Petr Oliva za pomoc zdravotně postiženým dětem. Srdcařem roku a Cenu za osobní zaujetí získal český triatlonista Tomáš Slavata za dlouhodobou a intenzivní pomoc dětem z dětských domovů. Cenu za otevírání nových cest udělila porota Haně Machačové za pomoc dvěma postiženým ženám. Čestnou cenu správní rady Nadace VIA získal český sochař Olbram Zoubek za celoživotní podporu a ochotu darovat svá díla do aukcí, jejichž výtěžek je určen na dobročinné účely.

Nadace VIA je největším soukromým podporovatelem komunitního rozvoje v ČR, pomáhá obnovovat zpřetrhané tradice českého dárcovství a investuje do životaschopnosti českých neziskových organizací. Od svého vzniku v roce 1997 podpořila 3 200 projektů částkou přesahující 260 milionů korun, jen za loňský rok to bylo 191 dobročinných projektů za téměř 12 milionu korun. Nadace VIA vychází
z přesvědčení, že odpovědnost a ochota podílet se na správě věcí veřejných a starost o své okolí jsou nezbytnými předpoklady života ve svobodné společnosti.

Reportáž České televize.

Rozhlasová reportáž.

Příběh jednoho z oceněných.

Foto archiv Nadace VIA

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)