Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Firma PRIKNER - tepelné zpracování kovů, s.r.o. byla vyhlášena Firmou roku Náchodska 2016

Firma PRIKNER - tepelné zpracování kovů, s.r.o. byla vyhlášena Firmou roku Náchodska 2016

René Herzán

Neděle, 26. února 2017

Firma PRIKNER - tepelné zpracování kovů, s.r.o. byla vyhlášena Firmou roku Náchodska 2016

Broumovská firma PRIKNER - tepelné zpracování kovů, s.r.o. byla ve čtvrtek vyhlášena Firmou roku Náchodska 2016 v kategorii do 50 zaměstnanců. Cenu Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje oblasti Náchod převzali v Městském divadle Dr. J. Čížka v Náchodě z rukou senátora Lubomíra France a místostarosty Náchoda Jana Čtvrtečky jednatelé firmy Otakar Prikner a Petra Priknerová.

"Jedná se o druhý ročník akce Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje. Věříme, že vznikla nová tradice. Máme v regionu řadu významných firem, které přes geografickou nevýhodu (poloha na okraji republiky) dokážou nabídnout pracovní místa pro místní občany. Jsme rádi, že můžeme alespoň některé z nich ocenit, a i když by si to zasloužila řada dalších, museli jsme vybrat v každé kategorii jen jednoho vítěze. Je mi velkou ctí, že mohu tato ocenění předat," řekl předseda Hospodářské komory oblasti Náchod Radek Jakubský. "Jako Komora se snažíme o udržitelný rozvoj našeho kraje. Byli bychom rádi, aby se nám do příštího ročníku přihlásilo ještě více firem a aby snad i díky tomuto ocenění získali nové zaměstnance, zakázky a aby byli i nadále stabilními zaměstnavateli," dodal Radek Jakubský.

"Spolupráci s Hospodářskou komorou bereme jako nedílnou součást města Náchod a jsme velmi rádi, že spolupráce s nimi je velmi efektivní pro podnikatelské subjekty," dodal starosta města Náchod Jan Birke.

Celkem šest firem získalo ocenění s názvem Firma roku Náchodska 2016. Firmy byly rozděleny do následujících kategorií: fyzická osoba, firma do 50 zaměstnanců, společnost do 250 zaměstnanců a společnost nad 250 zaměstnanců. Dále byla udělena cena starosty města Náchod a cena hlavního partnera - MONETA Money Bank.

V první kategorii si převzal ocenění Vladimír Černohorský – ČEKY, velkoobchod a maloobchod strojů, nářadí, zahradní techniky a železářského zboží z Náchoda. V kategorii do 50 zaměstnanců byla oceněna broumovská společnost PRIKNER – tepelné zpracování kovů, s.r.o., která je významným výrobcem v oblasti tepelného zpracování kovů. V kategorii do 250 zaměstnanců získala ocenění náchodská dopravní společnost DÍTĚ SPEDITION s.r.o. V kategorii s nejvyšším počtem zaměstnanců zvítězil tradiční český výrobce mechanických převodovek a pohonů WIKOV MGI, s.r.o. se sídlem v Hronově. Cenu starosty města Náchod udělil Jan Birke společnosti HRONOVSKÝ s.r.o., působící na trhu elektrických a elektromechanických autokomponentů a kabelových svazků. Cenu hlavního sponzora MONETA Money Bank převzala společnost LUMCO spol. s.r.o., výrobce čalouněného nábytku z České Skalice.

Mezi významnými hosty byli hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, senátor Lubomír Franc, místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny Mgr. Soňa Marková, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, náměstek hejtmana Ing. Aleš Cabicar, starostové měst a obcí či významní podnikatele regionu. Slavnostní večer moderoval Jan Čenský a vystoupila Marcela Holanová či houslistka NIKA.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)