Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Generální ředitel společnosti VEBA Josef Novák získal titul Podnikatel roku 2012 Královéhradeckého kraje

Generální ředitel společnosti VEBA Josef Novák získal titul Podnikatel roku 2012 Královéhradeckého kraje

René Herzán

Čtvrtek, 7. února 2013

Generální ředitel společnosti VEBA Josef Novák získal titul Podnikatel roku 2012 Královéhradeckého kraje

Josef Novák, generální ředitel společnosti VEBA, textilní závody a.s., získal titul Ernst & Young Podnikatel roku 2012 Královéhradeckého kraje. Trofej včera převzal z rukou hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a Vladislava Severy z pořádající společnosti Ernst & Young.

"Ocenění Podnikatel roku 2012 Královéhradeckého kraje chápu především jako ocenění podnikatelského a manažerského týmu a. s. VEBA, který vytvořil strhující příběh úspěchu v mnohými zatracované branži textilu a v zanedbávané regionální výspě Broumovska. Jsem na svůj tým pyšný, protože mě stále inspiruje k hledání nových podnikatelských krajin a směřuje firmu k novým horizontům prosperity," reagoval na ocenění Josef Novák.

O vítězství Josefa Nováka rozhodla nezávislá porota, které předsedal Jannis Samaras ze společnosti KOFOLA, držitel titulu Podnikatel roku 2011.

"Prostřednictvím soutěže chceme nejen oceňovat úspěšné podnikatele, ale zejména podporovat rozvoj podnikání v naší republice. Věříme, že vítězství v soutěži zvýší oceněnému podnikateli i jeho firmě renomé a pozitivně se projeví na vztahu se zákazníky i na rozvoji jeho podnikání. A také, že bude inspirací pro ty, kteří mají vlastní vizi, aby sebrali odvahu a začali podnikat. Příběhy oceněných podnikatelů dokazují, že to jde v jakémkoli věku i oboru," řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice.

"Královéhradecký kraj vítá každou možnost, jak podpořit zdravý růst podnikatelského prostředí v regionu. I nadále se bude snažit o to, aby se v kraji vytvářely dobré podmínky pro drobné a střední firmy i pro velké investory,"uvedl Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje.

Jméno držitele titulu Ernst & Young Podnikatel roku 2012 České republiky bude, spolu s vítězi v dalších kategoriích, vyhlášeno 13. února 2013. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční v červnu 2013 v Monte Carlu.

Porota se při rozhodování řídila mezinárodně platnými pravidly. Mezi hlavní kriteria hodnocení patří strategická orientace, globální dosah a samozřejmě finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy. Proces hodnocení je komplexní a zohledňuje kromě ekonomických dat také osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se mimo jiné zaměřují i na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost či mimopodnikatelské aktivity ve společnosti nebo regionu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)