Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • HOBRA bude nově dodávat své výrobky do Číny a potvrzuje své dobré výsledky z posledních let
banner

HOBRA bude nově dodávat své výrobky do Číny a potvrzuje své dobré výsledky z posledních let

René Herzán

Úterý, 2. září 2014

HOBRA bude nově dodávat své výrobky do Číny a potvrzuje své dobré výsledky z posledních let

Společnost HOBRA – Školník s.r.o. očekává v současné době první objednávky domluveného kontraktu na dodávku filtračních desek do Číny.

Jednání nebyla jednoduchá a obchodní prostředník musel vycházet ze specifik místního trhu. "Čína prochází dynamickým vývojem a na kvalitu je brán stále větší důraz, což nakonec vedlo k výběru naší nabídky. Tento úspěch navazuje na rozvíjející se export do Německa, které je nejnáročnějším evropským trhem. Německo slouží jako dobrá reference pro ostatní zákazníky z celého světa." Tak vysvětluje expanzi jednatel firmy Jan Školník.

Firma hledá i další trhy v Asii, několik povzbuzujících rozhovorů proběhlo například v Indii. "Plán tržeb ve výši 180 miliónů korun pro rok 2014 bude velmi pravděpodobně překonán, když pololetní výsledky přinesly obrat ve výši 118 miliónů korun, z toho 13 miliónů korun v České republice. Rozvoj exportu je tedy pro vývoj společnosti zcela zásadní. Pokud firma výsledky potvrdí, dosáhne v tomto roce poprvé tržeb ve výši přes 200 miliónů korun. Průměrná mzda ve společnosti v roce 2013 byla významně nad celorepublikovým průměrem. Firma je zdravá a stabilní a předpokládáme další zvyšování výroby v následujících letech," dodává Jan Školník.

Tomuto vývoji odpovídá i tempo investic, kdy firma za poslední tři roky proinvestovala na 35 miliónů korun a předpokládané investice v letošním roce jsou ve výši 7 miliónů korun. Převážná část investic směřuje do zvyšování efektivity a úspor energií, ale také do vývoje a vybavení laboratoře. HOBRA postupně buduje svůj výrobní systém založený na dobré praxi nástrojů štíhlé výroby.

Vzhledem ke svému rozvoji firma připravuje i výběrové řízení na nové kolegy především do obchodního týmu. Měli by pracovat na německém a rakouském trhu a případně dalších vybraných rozvojových trzích i mimo Evropu. "Dalšího kolegu budeme hledat do týmu vedení výroby s odpovědností za zavádění změn pro zvyšování kvality a efektivity," doplňuje Jan Školník. Případní zájemci se mohou hlásit již nyní. Kontakty najdou na webových stránkách společnosti.

Díky dobrým hospodářským výsledkům může firma také podporovat dlouhodobě rozvojové aktivity v Broumově a na Broumovsku a koordinovaně s dalšími členy Podnikatelského klubu Broumovska tak přispívat ke zvyšování kvality života v místě, kde působí. Na kulturní, sportovní a společenské aktivity uvolňuje firma významné finanční částky a tyto prostředky považuje za investici, která podpoří další působení firmy v regionu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)