Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • HOBRA opět zvyšuje výkon a chystá další investice

HOBRA opět zvyšuje výkon a chystá další investice

Neděle, 8. prosince 2013

HOBRA opět zvyšuje výkon a chystá další investice

(Komerční prezentace) Broumovská společnost HOBRA – Školník s.r.o. dosáhne již třetí rok po sobě rekordních výsledků, když se tržbami za rok 2013 přiblíží 180 mil. Kč, což je o 8,5% více než v roce předchozím. Firma naopak letos očekávala nižší tržby ve výši cca 148 mil. Kč z důvodu plánovaného ukončení výroby izolací katalyzátorů do automobilového průmyslu v objemu asi 30 mil. Kč. Překvapivý růst je postaven především na tradičních filtračních deskách, filtračních svíčkách a žárovzdorných tvarovkách a rozdělil se rovnoměrně mezi dodávky do partnerských firem a přímo ke koncovým zákazníkům.

Z geografického pohledu se firmě dařilo nejvíce v regionu CEE (střední a východní Evropa), dále v Německu, Francii, a s inovativními výrobky také na náročných trzích v USA. Poslední vývoj v tomto ohledu pouze potvrdil, že je broumovská Hobra globálním a respektovaným výrobcem a dodavatelem specifických filtračních řešení.

Především do výrobní technologie, ale také do stavu a oprav budov investovala společnost v roce 2013 přes 7,5 mil. Kč a celkově tak investovala za posledních pět let víc než 48 miliónů korun. Ani v roce 2014 by investiční tempo nemělo výrazně zpomalit a umožnit tak další zvyšování efektivity, energetické úspory a zprostředkovaně i udržení dlouhodobé konkurenceschopnosti.

Jedním z významných pilířů HOBRY je vlastní vývojové oddělení. Laboratoře prošly v posledních letech rekonstrukcí a nejnověji byla jedna z nich vybavena testovací kuchyní a přístrojovým vybavením umožňujícím lepší analytické hodnocení kvality fritovacích olejů. Inovace nejen v této oblasti otevírají další možnosti rozvoje firmy a nabízení komplexních řešení filtrace našim zákazníkům. Další konkrétní výsledky vlastního vývoje se společnost bude snažit uplatnit na trhu již v průběhu příštího roku.

Významnou změnou ve firmě je zvýšený tlak na kulturu štíhlé firmy. Ve firmě jsou postupně zaváděny nástroje štíhlé výroby, logistiky i administrativy. První výsledky ukazují, že tyto činnosti jsou nezbytné pro další zlepšování a zvyšování konkurenceschopnosti.

Více na www.hobra.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)