Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Jednání mezi firmou Veba a Gymnáziem Broumov o možnosti budoucí spolupráce

Jednání mezi firmou Veba a Gymnáziem Broumov o možnosti budoucí spolupráce

Milan Kulhánek

Pondělí, 16. září 2013

Jednání mezi firmou Veba a Gymnáziem Broumov o možnosti budoucí spolupráce

Na konci července proběhlo jednání mezi firmou Veba, textilní závody, a.s. zastoupenou personálním ředitelem Ing. Jiřím Myšákem a Gymnáziem Broumov s ředitelem PaedDr. Karlem Výravským. Podnik Veba usiluje o dlouhodobou individuální práci s potencionálními zaměstnanci tak, aby byli pro práci ve firmě motivováni, dobře připraveni a mohli zde podávat kvalitní pracovní výkony.

Jednou z možností, jak získat budoucí kvalitní zaměstnance, je i bližší spolupráce s gymnáziem. Škola může v rámci svého všeobecného charakteru podporovat přírodovědné a technicky zaměřené studenty (současně dobře jazykově vybavené), kteří by se s podporou Veby orientovali na takové vysokoškolské obory, jejichž absolventy Veba potřebuje – ICT, textilní technologie, chemie atd..

Základem spolupráce budou pravidelně se opakující akce pro studenty gymnázia – hromadné návštěvy studentů druhých ročníků a individualizované návštěvy studentů třetích a čtvrtých ročníků (zejména studentů navštěvujících v rámci studia technicky a přírodovědecky zaměřené semináře). Veba zajistí vytvoření informačního panelu, který bude umístěn přímo v budově školy. Pokud by z individualizovaných návštěv studentů vzešli potencionální zájemci o práci ve Vebě, navrhne firma možnosti spolupráce, například studentské brigády, náměty na seminární a maturitní práce, případně stipendijní podporu během vysokoškolského studia.

Obě strany věří v prospěšnost vzájemné spolupráce nejen pro sebe, ale i pro celý region Broumovska. Současně si uvědomují, že spolupráce je teprve na začátku a že výsledky se nemusí dostavit ihned. Proto budou obě strany usilovat o to, aby jejich spolupráce byla dlouhodobá. Jisté nyní je však již to, že Veba nabízí svým zaměstnancům jistou budoucnost a Gymnázium Broumov kvalitní absolventy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)