Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Kraj poděkuje firmám, které spolupracují se studenty středních škol. Nominovaná je také Veba
banner

Kraj poděkuje firmám, které spolupracují se studenty středních škol. Nominovaná je také Veba

René Herzán

Neděle, 18. ledna 2015

Kraj poděkuje firmám, které spolupracují se studenty středních škol. Nominovaná je také Veba

Letos poprvé budou předána ocenění Firma škole 2014, kterými chce kraj poděkovat firmám za jejich výraznou spolupráci se středními školami v Královéhradeckém kraji. Mezi nominovanými firmami je také textilní společnost Veba a.s.

"V Královéhradeckém kraji je mnoho firem, které spolupracují s krajskými středními školami. Proto jsme v Radě Královéhradeckého kraje schválili návrh na oceňování těch firem, které se školami spolupracují nejvýrazněji," představila smysl poděkování radní za oblast školství Táňa Šormová. "Nápad na ocenění vznikl ve školské sekci Krajské hospodářské komory a úzce souvisí například se sektorovou dohodou nebo podporou technických oborů," doplnila radní Šormová.

V září otevřela Střední průmyslová škola Hronov ve spolupráci s a. s. Veba Broumov nový učební obor - výrobce textilií. Novým učebním oborem, o který je velký zájem, však spolupráce SPŠ Hronov a Veby zdaleka nekončí. "Společně už plánujeme nový, tentokrát maturitní obor," uvedl ředitel SPŠ Josef Matyáš: "Jednalo by se o unikátní obor nabízející střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru nových technologií – textílie nejen pro textilní, ale i pro automobilový průmysl, stavebnictví, zdravotnictví a další netextilní odvětví."

"Podobnou spolupráci rozvíjíme již několik let s Fakultou textilní Technické univerzity v Liberci. Se školou jsme mimo jiné dohodli témata diplomových a bakalářských prací, užitečných pro naši firmu. Zaměstnanci a. s. VEBA jsou konzultanty těchto prací. S Gymnáziem Broumov spolupracujeme při propagaci naší firmy jako možného budoucího zaměstnavatele absolventů této školy, kteří následně vystudují pro a. s. VEBA potřebné obory, například textilní technické odbornosti na Liberecké univerzitě a následně zde najdou perspektivní zaměstnání," uvedl další příklady spolupráce společnosti Veba se školami personální ředitel Jiří Myšák.

Střední školy Královéhradeckého kraje nominovaly na ocenění celkem 20 firem. Z těch pak pětičlenná hodnotitelská komise nezávislým hlasováním vybrala deset firem, které ocenění Firma škole 2014 obdrží. "Jako poděkování obdrží vybrané firmy plastiku rukou, které mají symbolizovat gesto spolupráce mezi firmami a školami. Vyrobila ji pro nás krajská Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích," dodala na závěr radní Šormová.

Vyhlášení a předání ocenění vybraným firmám se uskuteční na Krajském úřadě v Hradci Králové ve středu 28. ledna 2015.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)